Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico en Mazraoui lijken klaar voor Benfica

Ajax lijkt dinsdagavond te kunnen beschikken over Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico, al wilde Erik ten Hag nog wel even afwachten hoe het duo de laatste training doorstaat.

22 oktober 2018 - 15:45
NICO-1200-1
Nico lijkt op tijd fit voor Benfica-thuis © Pro Shots

“Tagliafico en Mazraoui zijn dadelijk gewoon aanwezig op de training,” stelde de trainer tijdens de persconferentie in aanloop naar het belangrijke treffen met Benfica.

“We prepareren ze voor deze wedstrijd. Ze lijken er klaar voor, maar we moeten nog wel even de training afwachten,” zette Ten Hag niet gelijk alle seinen op groen. Uiteraard sprak Ten Hag over een ‘fantastisch mooie uitdaging’ tegen de Portugese grootmacht, waarna hij inging op de overeenkomsten en de verschillen tussen beide clubs.

“We hebben allebei de beschikking over technisch vaardige spelers die hun tactiek snel en goed kunnen uitvoeren. Ook Benfica heeft een aantal heel grote talenten en heeft net als wij de beschikking over een goede mix van talent en ervaring.”

Waar overeenkomsten zijn, daar zijn vaak ook verschillen. Ten Hag lichtte er drie uit en roemde de Portugese opponent om diens venijn, routine en sluwheid. “Daarin moeten wij nog wel stappen maken. Het is een uitstekend team dat ook prima vanuit de counter kan spelen.”

Gevraagd naar het vertrouwen in een goede afloop reageerde de trainer realistisch. “We staan er goed voor. Je moet je thuiswedstrijden winnen, maar als dinsdag blijkt dat een gelijkspel het maximaal haalbare is, dan moet je het ook omarmen. Vooraf is het gelijkwaardig, maar als we een goede dag hebben, dan hebben we een goede kans om te winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >