Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic hoopt bij klassieker op Champions League-sfeertje

Dusan Tadic speelt zondag zijn allereerste klassieker en kijkt daar ontzettend naar uit. Wij spraken de Serviër in aanloop naar wat hopelijk een heerlijk weekeinde wordt.

26 oktober 2018 - 16:39
tadic-1200-klassieker
De statistieken van Tadic tegen Feyenoord zijn meer dan prima! © Pro Shots

We ontmoeten Tadic na afloop van de vrijdagtraining op sportpark De Toekomst. De Ajacied kijkt enorm uit naar de rivalenstrijd met de Rotterdammers. “Het wordt een leuke wedstrijd. Ik speel graag tegen Feyenoord, dat gaat altijd wel goed,” stelt Tadic met een knipoog tegenover Ajax Life.

Statistieken geven de aanvaller gelijk. In zijn tijd als speler van FC Groningen en FC Twente maakte Tadic vier treffers en was hij goed voor liefst vijf assists. Met Groningen won hij zelfs eens met 6-0 van Feyenoord. “We really killed them. Dat was een geweldige wedstrijd. Alle kansen die we kregen, gingen erin.”

Je zou bijna denken dat Feyenoord de favoriete tegenstander is van Tadic, maar bij die suggestie trapt hij toch op de rem. “Dat moet je mij zondag nog maar een keer vragen. Feyenoord is een grote club en daartegen is het altijd leuk om te spelen. Waarom? Er zit meer spanning op zo’n wedstrijd.”

Die spanning brengt ook met zich mee dat het publiek zich meer roert in de Johan Cruijff Arena. Precies daarop hoopt Tadic ook. “Ik kijk uit naar de sfeer zondag. Ik hoop dat die vergelijkbaar is met Benfica-thuis. Toen konden we toch echt wat extra’s brengen, door de energie die vanaf de tribunes kwam.”

Het is een mooi signaal van de speler die weet dat het natuurlijk vooral uit de ploeg zelf moet komen. “We moeten sowieso tweehonderd procent geven en dan komt onze kwaliteit er wel uit en dan ontstaat de wisselwerking met het publiek vanzelf.”

“Onze supporters verwachten altijd dat we winnen,” gaat Tadic verder als we hem vragen of Ajax meer heeft te verliezen dan Feyenoord. “We gaan ons best doen om onze supporters blij te maken. Feyenoord heeft een goed team, maar wij ook. We geloven dat we kunnen winnen.”

Waar Tadic zondag vooral uitkijkt naar de steun van de Ajaxsupporters, kijkt hij ook heus uit naar de return, later dit seizoen in Rotterdam. “Het is leuker om voor je eigen supporters te spelen, maar De Kuip is ook een mooi stadion. Daar is de sfeer meer vijandig en dat heeft ook zijn charmes. Maar eerst zondag. Nogmaals: we willen onze fans blij maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >