Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic en strafschoppen zijn geen gelukkig huwelijk meer

Dusan Tadic en penalty's benutten, komt het nog goed? Dat is wat we ons toch serieus beginnen af te vragen nu de Serviër zijn derde strafschop van het seizoen heeft gemist. De Ajacied schoot niet een beetje naast, maar heel erg naast. En over bovendien. Het kwam de Serviërs vrij duur te staan.

14 oktober 2018 - 18:19
tadicpencar
Sorry Dusan, maar het was echt een schandalige misser. © Pro Shots

Tadic schoot Ajax tijdens de tweede speelronde vanaf elf meter naar de overwinning tegen VVV-Venlo (0-1) en verklaarde toen vol bravoure bovenaan het lijstje te staan, maar het gaat nu helaas toch echt de verkeerde kant op.

Het lukte de spelmaker niet om Ajax aan de leiding te brengen tijdens de return tegen Dinamo Kiev, hij miste namens de nationale ploeg tegen Litouwen en zondag was het opnieuw mis. Kevin Blom kon niet anders dan voor een penalty fluiten, maar Tadic miste op schandalige wijze.

https://twitter.com/DavidIwung/status/1051470227207331840

De nummer tien kreeg de kans om zijn land op voorsprong te schieten in en tegen Roemenië – dit alles in het kader van de Nations League – maar dat mislukte. Het bleef in Boekarest 0-0 en Servië blijft weliswaar koploper in Divisie C, maar het had al bijkans zeker kunnen zijn van groepswinst.

Blom floot overigens niet alleen voor een Servische penalty, hij stuurde ook Gabriel Tamas van het veld. Tamas schopte in de 44ste minuut Mijat Gacinovic in het gezicht. Zonder opzet, al scoorde deze actie zeker een 8 op de schaal van Nigel de Jong.

Voor de volledigheid moeten we trouwens nog even meenemen dat Tadic tijdens Ajax - AZ (5-0) ook klaar stond om een penalty te nemen, maar de bal weer moest inleveren omdat er toch een vrije trap werd gegevens wegens buitenspel van Kasper Dolberg.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1051471949191401477

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >