Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters brengen genoeg geld bijeen voor beeld Cruijff!

Prachtig! Binnen drie maanden is het Ajaxsupporters gelukt om 75.000 euro op te halen voor een standbeeld voor Johan Cruijff.

18 oktober 2018 - 16:15
cruijff-1200-1
Het geld is bijeen, het beeld voor Johan komt er! © Ajax Images

Naast een online inzamelingsacte via dezemanverdienteenstandbeeld.nl werd op 7 oktober gecollecteerd voorafgaand aan Ajax - AZ. Beide initiatieven zorgden in nog geen drie maanden tijd voor het gewenste eindresultaat.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld van Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Ook zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. Ons doel om het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen, gaan we nu zeker waarmaken.”

De komende weken worden er gesprekken gevoerd met diverse kunstenaars. Het streven is voor eind 2018 de naam van de kunstenaar bekend te maken.

Daarnaast gaat het traject van start om de precieze locatie voor het standbeeld vast te stellen. Dit gebeurt in overleg met betrokken partijen als de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena.

De werkgroep wil alle donateurs bedanken voor de giften. Dit mooie resultaat is te danken aan de duizenden donaties van Ajacieden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >