Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stegeman over bekeravondje: ‘Wij hebben niks te verliezen’

Bekeropponent Go Ahead Eagles reist woensdag met veel zin richting de Johan Cruijff Arena voor het treffen met Ajax. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie acht zich niet kansloos.

31 oktober 2018 - 09:32
dolberg-gae-1200
Dolberg speelde dit seizoen al eens tegen Kowet. Hij deed dat namens Jong Ajax. © Pro Shots

Iedereen heeft dinsdag in Eindhoven kunnen zien wat er kan gebeuren als je een tegenstander niet serieus neemt. Mark van Bommel schatte de kwaliteiten van zijn reserves volledig verkeerd in en werd door RKC Waalwijk (2-3) uit het bekertoernooi geknikkerd.

Ook Erik ten Hag kondigde al aan te gaan rouleren, maar de kans is klein dat hij daarbij zo rücksichtslos te werk gaat als zijn collega bij PSV. De trainer gaf al aan sowieso een sterk team op de been te brengen. Daarbij heeft Ajax een bredere groep potentiele basisspelers om uit te kiezen, waardoor spelers met pijntjes aan de kant kunnen blijven.

Het is ook zaak dat Ajax het duel met Kowet serieus neemt. Ten eerste voor alle toeschouwers die de moeite nemen om woensdagavond naar het stadion te komen en ten tweede omdat Go Ahead Eagles in goeden doen is.

Kowet-trainer John Stegeman heeft in elk geval veel zin in deze tweede ronde in de KNVB-beker. “Natuurlijk is Ajax een heel moeilijke tegenstander,” stelt de coach op de website van zijn club. “Maar tegelijkertijd hebben we niks te verliezen. We willen laten zien wie we zijn.”

Volgens de oefenmeester houdt dit in dat zijn spelers niet naar de Johan Cruijff Arena komen om louter tegen te houden. “We gaan ook druk zetten en kansen proberen te creëren. Mensen die de wedstrijd zien moeten denken: dat is Go Ahead, dat is een leuk ploegje. En bovendien: helemaal kansloos ben je nooit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >