Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stagiair Poulsen wil wat teruggeven aan Ajax

Christian Poulsen is sinds een paar weken terug op het oude nest. De Deense middenvelder loopt twee dagen per week stage bij de technische staf van Erik ten Hag en hoopt de club daarmee wat terug te geven.

13 oktober 2018 - 13:21

Poulsen zette in 2016 een punt achter zijn loopbaan, toen zijn eenjarige contract bij FC Kopenhagen niet werd verlengd. De Deen begon daarna met een opleiding tot trainer en zag bij Ajax de ideale mogelijkheid om wat bij te leren. “Om te zien hoe het bij Ajax achter de schermen gaat, inspireert me enorm. Het is een mooie plek om dingen te leren,” vertelt de middenvelder voor de camera van AjaxTV.

Poulsen voetbalde onder andere bij Sevilla, Juventus en Liverpool, maar bewaart toch de mooiste herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij deze club. Het waren de twee beste jaren van mijn loopbaan.”

‘Ik ben van mening dat ik wat heb toegevoegd aan het team en daar ben ik trots op.’

We kennen Poulsen allemaal als een harde werker die een fors duel met de tegenstander zeker niet schroomt. Die mentale weerbaarheid wil hij graag overbrengen op de jonge spelers binnen het team. “Ik vind groepsgevoel bij Ajax heel belangrijk, dat je de juiste mentaliteit hebt om voor elkaar te vechten.”

Als we nadenken over de tijd van Poulsen bij Ajax, dan gaan waarschijnlijk de meeste gedachten uit naar de uitwedstrijd tegen PSV in 2013. “Dat hoor ik vaker. Wat ik net ook al zei, het gaat om het vechten voor de ploeg.”

“Ik weet nog dat ik hier kwam en de krant las: ‘Wat gaat Poulsen nou toevoegen aan Ajax? Hij is geen typische Ajaxspeler’. Dat was ik ook niet. Toch ben ik nog steeds van mening dat ik wat heb toegevoegd aan het team en daar ben ik trots op.”

Poulsen loopt dus de komende maanden stage bij Ajax als onderdeel van zijn opleiding tot trainer. “Ik ben blij om terug te zijn. Hopelijk leer ik wat en kan ik op deze manier de club wat teruggeven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >