Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spierverrekking houdt Ziyech in Amsterdam tijdens interlands

De interland break is aangebroken, maar Marokko kan geen gebruik maken van de diensten van Hakim Ziyech. De spelmaker van Ajax liep een spierverrekking op tijdens het duel met AZ (5-0).

08 oktober 2018 - 18:55
ziyech-1200-2
Oei, Ziyech heeft pijn en dus schrikt menig Ajacied zich rot. © Pro Shots

Het was even flink schrikken toen we Ziyech in de slotfase van het thuisduel met de Alkmaarders naar zijn hamstrings zagen grijpen. De middenvelder was in de blessuretijd nog dichtbij een treffer, maar de bal ging binnenkant paal het veld weer in. Tijdens zijn doelpoging leek er iets te knappen in het rechterbovenbeen van de international, die tegenover AT5 verklaarde dat hij een scherpe pijn voelde die hij niet kende.

Terwijl zijn ploeggenoten een terecht ererondje deden na de klinkende zege op AZ, strompelde Ziyech met een van pijn vertrokken gezicht naar de kleedkamer. Het zorgde voor zorg bij alles en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt, want een Ziyech in de huidige vorm ben je liever niet al te lang kwijt. 

De officiële diagnose vanuit Ajax luidt dus dat Ziyech een spierverrekking heeft opgelopen. Dat wees nader medisch onderzoek uit. De aanvallende middenvelder mist daardoor in elk geval de beide wedstrijden met Marokko tegen de Comoren. De Marokkaanse voetbalbond is door Ajax op de hoogte gesteld van de fysieke staat van Ziyech en samen besloot men dat Ziyech in Amsterdam blijft om aan zijn herstel te werken.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang Ziyech eruit ligt. Zaterdag 20 oktober hervat Ajax de competitie, uit bij sc Heerenveen. Direct daarna volgen twee thuisduels waar Ajax de kunsten van Ziyech prima kan gebruiken: dinsdag 23 oktober komt Benfica naar de Johan Cruijff Arena voor een potje Champions League-voetbal en de zondag erna volgt de Klassieker. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >