Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spaanse sportkrant rept over serieuze ‘Ajaxmania’ bij FC Barcelona

Het is geen geheim dat Frenkie de Jong stevig wordt gelinkt aan FC Barcelona, het is ook geen geheim dat er aan Matthijs de Ligt wordt getrokken. Het is wel nieuw dat De Jong en De Ligt samen aan Barcelona worden gelinkt. Er blijkt sprake van heuse Ajaxmania!

11 oktober 2018 - 10:32
maniacar
Frenkie en De Ligt zijn goede vrienden, maar verkassen ze ook samen? © Pro Shots

We zijn de tel allang kwijt qua covers van sportkranten met een prominente plek voor een Ajacied en dit keer is het Diario Sport dat flink uitpakt. Er is een groot artikel geschreven over belangstelling voor het duo De Jong / De Ligt.

De krant schrijft er gelijk bij dat het geen gemakkelijke operatie wordt om beide spelers naar Spanje te lokken. Al is het maar omdat Ajax voor een package deal zo’n 130 miljoen euro verlangt. Desondanks is Barcelona bereid de portemonnee te trekken, ook omdat er niemand vanuit de eigen jeugdopleiding klaarstaat.

Dus ja, je leest het goed: De Jong en De Ligt moeten samen 130 miljoen euro opleveren. De puike prestaties van Ajax in de Champions League maken het prijskaartje er niet minder op. Die optredens streep je weg tegenover een jaartje minder contract.

Diario Sport komt vervolgens met een complete uiteenzetting over de links tussen Ajax en Barcelona, waarbij uiteraard Johan Cruijff wordt vermeld. Net als transfers die in het verleden plaatsvonden tussen beide clubs.

https://twitter.com/sport/status/1050265959083196418

De beleidsbepalers bij Barcelona hebben er vertrouwen in dat De Jong (21) en De Ligt (19) anno nu die link kunnen vormen en goed genoeg zijn. Het wordt langzaam zaak te verjongen. De Ligt is in beeld als opvolger van Gerard Pique (32), al dan niet op termijn.

Over de belangstelling van Barcelona voor De Jong kunnen we een boek schrijven. En een dik boek bovendien. Het was afgelopen zomer alsof er geen andere voetballers meer bestonden die in aanmerking kwamen voor een transfer naar de kampioen van Spanje.

Barcelona jaagt al tijden op de handtekening van De Jong, maar weet ook dat er sprake is van concurrentie. Zo kwamen we Frenkie deze week nog tegen op een lijstje bij Bayern München, waar na vier wedstrijden zonder winst crisis is uitgebroken. Ook in Duitsland moet het elftal vernieuwd worden.

We wachten allemaal maar eventjes rustig af hoe het verder gaat. Feit blijft eens te meer dat diverse Ajacieden zich in de kijker van grote clubs voetballen. Laten we hopen dat als er spelers vertrekken bij Ajax ze dit tenminste doen met een prijs op zak.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >