Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ruim 50.000 euro opgehaald voor standbeeld Cruijff

Voorafgaand aan Ajax - AZ (5-0) werd in de Johan Cruijff Arena geld ingezameld voor het te realiseren standbeeld ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. De werkgroep ‘deze man verdient een standbeeld’ laat weten dat de collecte zeer succesvol is verlopen.

08 oktober 2018 - 20:55
jc-1200
Doneren voor het standbeeld van Cruijff kan nog altijd! © Ajax Images

Veel supporters leverden zondag een bijdrage bij een van de collectanten. De teller staat na de inzameling op in totaal ruim 50.000 euro, waarmee het benodigde bedrag van 75.000 euro steeds meer in zicht komt.
 
Vanaf de start van het initiatief in juli dit jaar was het al mogelijk om geld via de website ‘deze man verdient een standbeeld’ te doneren, maar bij het Noord-Hollandse onderonsje tussen Ajax en AZ konden supporters ook fysiek hun munten storten.
 
Herjan Pullen is namens de werkgroep enorm blij met alle donaties en positieve reacties die de collectanten zondag kregen.
 
“Hieruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar steentje bij te dragen. Op deze manier wordt de realisatie van het beeld ook echt een eerbetoon aan Cruijff vanuit de Ajaxsupporters,” aldus Pullen.
 
Omdat er nog geld nodig is, blijft het de komende tijd mogelijk om geld te storten via de website. Ook sluit de werkgroep een tweede collecte niet uit.
 
Het doel is en blijft om binnen twee jaar een levensgroot standbeeld van Johan Cruijff in de nabijheid van het stadion te realiseren.
 
Hoe mooi zo’n standbeeld kan worden, weten we allemaal. Daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar het standbeeld van Bob ‘de goede beul’ Haarms, waar destijds dezelfde werkgroep zijn energie in stak om het mogelijk te maken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >