Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui wist even niet wat hij met zijn treffer aanmoest

Noussair Mazraoui begon ietwat nerveus aan het duel met Bayern München (1-1), maar de rechtsback gooide op zeker moment alle schroom van zich af. Na zijn treffer wist Nous het zelfs even niet meer...

03 oktober 2018 - 13:16
nous-1200-1
Noussair Mazraoui

De gemaakte rechtsback maakt reuzenstappen in het profvoetbal. Spelen tegen iemand als Franck Ribéry maakt je vanzelf beter. Mazraoui had een minuut of twintig nodig om er lekker in te komen, maar toen stond hij er ook. Sterker nog: hij scoorde zowaar!

En ja, wie had dat nou verwacht? Mazraoui zelf niet, zo blijkt als ook wij hem spreken in de mixed zone van de Allianz Arena. "Ik was even met mijn hoofd helemaal ergens anders toen ik had gescoord. Ik besefte het gewoon even niet... Ik zag die bal van Tadic, nam hem aan en schoot. Toen ik 'm achter Neuer zag belanden, wist ik niet meer wat ik deed..."

We begrijpen dat best Noussair, het is ook allemaal niet niks. "Ik wilde een celebration doen om mijn treffer te vieren, maar wist het allemaal niet meer. Toen ging ik maar met mijn handen uit elkaar staan."

Het is op zicht best grappig om te constateren dat drie van de vier Champions League-treffers van Ajax zijn gemaakt door vleugelverdedigers. Nico Tagliafico was immers ook al twee maal trefzeker, thuis tegen AEK Athene. Wij van Ajax Life leggen dat feitje eens voor aan Mazraoui.

"De trainer vertelde vooraf al dat Arjen Robben en Ribéry er niet van houden om mee terug te verdedigen. Daar moesten we gebruik van maken om zo een manmeersituatie te creëren. Soms ging Nico mee naar voren en bleef ik achterin of andersom. Dan moet je het goed uitspelen."

Wat tegen PSV niet lukte, kreeg Ajax in München na een stroef begin wel voor elkaar: de ruimtes benutten en met lef spelen. Al moet wel gezegd dat Bayern geen ploeg is die inzakt, waardoor die ruimtes er ook waren, zag Mazraoui net zo goed.

"De eerste twintig minuten werden we vastgezet, maar als je een keertje goed wegdraait en je bent weg van je man, dan krijg je gewoon veel ruimte. Dat gaf ons hoop, maar het klinkt inderdaad gek om tegen Bayern ruimtes te kunnen benutten die er in de eredivisie soms niet zijn."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >