Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui vanwege liesklachten eerder terug bij Ajax

De inbreng van Ajacieden bij Marokko blijft deze interlandperiode beperkt tot nul. Ook Noussair Mazraoui kan namelijk niet in actie komen. De rechtsback heeft liesklachten en keert terug naar Amsterdam om aan zijn herstel te werken.

16 oktober 2018 - 13:56
mazracar
Mazraoui maakte tegen AZ nog gewoon een fitte indruk. © Pro Shots

De nationale ploeg van Marokko neemt het twee keer op tegen de Comoren. De eerste wedstrijd werd op dubieuze wijze gewonnen, namelijk dankzij een penalty die werd gegevens terwijl de blessuretijd eigenlijk al was verstreken. Daaruit viel de 1-0.

Mazraoui was bij die wedstrijd toeschouwer en is dinsdagavond zelfs televisiekijker, want hij heeft het vliegtuig gepakt terug naar Nederland. De verdediger kan niet in actie komen vanwege een liesblessure.

Mazraoui maakte ‘gewoon’ de negentig minuten vol tijdens Ajax - AZ (5-0) en meldde zich vervolgens bij het trainingskamp van de Marokko, maar het voelde niet helemaal lekker. Het blijkt te lang te duren om hem op te knappen.

Daarop is besloten Mazraoui in goed overleg terug naar huis te sturen. Hakim Ziyech reisde al niet eens af naar Marokko omdat hij in de slotminuut van AZ-thuis een spier verrekte in zijn hamstring. Hierdoor ging er sowieso een streep door zijn naam.

Het valt lastig te voorspellen of Mazraoui en Ziyech inzetbaar zijn tegen sc Heerenveen. We kunnen ons niet voorstellen dat sprake is van zware liesklachten en we zagen een foto van Ziyech die op het veld stond te babbelen met Erik ten Hag – op zich een goed teken – maar we kunnen nog niets met zekerheid zeggen.

Het uitduel met Heerenveen wordt zaterdag gespeeld, de aftrap is om 20.45 uur.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1052160692336381952

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >