Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kovac en Robben complimenteus over wilskrachtig Ajax

Na de snelle goal van Bayern München dachten we even: waar gaat dit heen… Maar een geestdriftig Ajax herpakte zichzelf en werd daarvoor met een punt beloond (1-1). Bij de Duitsers was er bewondering.

03 oktober 2018 - 10:56
robben-1200
Het was mooi om Tagliafico tegen Robben te zien bikkelen. © Ajax Images

We beginnen bij Niko Kovac, ‘chef-trainer’ bij FC Bayern. De beste man staat al aardig onder hoogspanning door een week met tegenvallende resultaten in de Bundesliga en die situatie zal na het duel met Ajax niet verbeterd zijn.
 
De Kroaat vertoont tegenover Kicker onvrede over de verrichtingen van zijn eigen ploeg en stelt Ajax juist als voorbeeld. “We waren te slordig en elke tweede bal was voor de tegenstander. We wilden te veel, te snel en verstuurden te veel slechte passen.”

De trainer stelt dat zijn spelers Ajax daarmee in de wedstrijd brachten. Door zelf slordig te spelen, kon het zelfvertrouwen bij de ploeg van Erik ten Hag groeien terwijl het bij zijn eigen team juist verdween. 
 
“We moeten de duels aangaan, minder slordig worden in de passing en de bal het werk laten doen. Ajax heeft het goede voorbeeld gegeven,” houdt Kovac zijn eigen spelers een spiegel voor.

Een teleurgestelde Arjen Robben sprak soortgelijke teksten voor de camera’s van Ziggo Sports. “Wij hadden het moeten doen zoals Ajax speelde. Ajax speelde gewoon goed, zoals wij wisten en ik van tevoren ook al zei. Ajax speelt met durf en wij zijn momenteel niet goed genoeg.”
 
“We hadden geen grip,” vervolgt de Nederlander, die na ruim een uur spelen naar de kant ging. “Het leek alsof we telkens een stap te laat waren. Of leek, het was gewoon zo... Ajax verdient de complimenten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >