Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman acht Frenkie fit, Ten Hag zet gezondheid voorop

Frenkie de Jong heeft zich ‘gewoon’ gemeld bij het Nederlands elftal. De dribbelaar miste de laatste drie wedstrijden van Ajax wegens een knieblessure. Erik ten Hag hoopt zijn spelers straks weer gezond te kunnen begroeten, Koeman ziet geen reden Frenkie te sparen.

09 oktober 2018 - 15:45
frenkieoranjecar
Koeman raadt Ten Hag aan om niet zenuwachtig te worden. © Pro Shots

“Frenkie zat tijdens Ajax - AZ op de bank. Dan lijk je me fit om te spelen,” meldde Koeman tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal. Oranje neemt het binnenkort op tegen Duitsland en België, met Frenkie als onderdeel van de groep.

“We kunnen nog een paar dagen trainen richting zaterdag, dan kan Frenkie laten zien dat hij topfit is om te spelen. Dat Frenkie bij Ajax niet speelt, speelt voor mij geen rol qua inzetbaarheid,” vervolgt Koeman.

De bondscoach was uiteraard verheugd over de positieve entree van Frenkie (21) bij Oranje. Hij drukte tijdens zijn invalbeurt tegen Peru en in Parijs tegen Frankrijk direct zijn stempel op het spel. “Ik acht hem qua leeftijd nog geen volwaardig international. Maar wat goed is, komt snel.”

Het is interessant om de uitspraken van Koeman over Frenkie’s fitheid af te zetten tegen een boodschap van Ten Hag, die een waarschuwing deed uitgaan over de fysieke staat van zijn Ajacieden.“Je moet de belangen afwegen en de gezondheid van een speler staat op nummer één,” luidde de stevigste uitspraak van de trainer van Ajax.

“De spelers staan onder contract bij Ajax en hebben een zwaar programma gehad, met dit seizoen al maar liefst zeventien wedstrijden. Daar moet je rekening mee houden. Zowel voor de bondscoach als clubcoach is het van belang dat een speler gezond is.”

Ten Hag gaf diezelfde woorden mee aan Koeman. De bondscoach liet op zijn beurt weten niemand te sparen en raadt zijn collega aan niet zenuwachtig voor de televisie te gaan zitten. “Je moet het loslaten, maar ik snap Erik wel. Er komen cruciale duels aan met Benfica.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >