Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen hoopt dit jaar vaker naar Ajax te kunnen

Davy Klaassen is weer voetballer. Na een teleurstellende periode bij Everton hervindt hij zichzelf volledig bij Werder Bremen. De supporter in Klaassen houdt alles in Amsterdam goed in te gaten.

18 oktober 2018 - 11:07
klaassen-1200
Volgens Klaassen is Ziyech inmiddels onmisbaar geworden. © De Brouwer

De middenvelder kijkt in een uitgebreid gesprek met Elf Voetbal terug op een tumultueuze periode. Klaassen vertrok na de verloren Europa League-finale naar de Premier League, maar dat avontuur werd geen succes. Hij zag vooral de tribune van Goodison Park van heel dichtbij. De grasmat bleef te vaak ver weg.

Met veel meer zitvlees dan hem lief was, vertrok hij na een jaar richting de Bundesliga om de kleuren van Werder Bremen te vertegenwoordigen. Hij tekende een contract voor vier jaar en die krabbel lijkt vooralsnog een flink schot in de roos.

In gesprek met Klaassen kan het niet anders of het gaat op zeker moment over Ajax. Of hij ooit terugkeert, of dit Ajax sterker is dan toen hij vertrok en hoe hij nu kijkt naar het team. “Of ik ooit terugkeer? Dat moet de toekomst uitwijzen. Ik ben ook pas ruim een jaar weg.”

Het blijkt dat de supporter in Klaassen de ontwikkelingen in Amsterdam nauwlettend in de gaten houdt. “Met Donny van de Beek en Joël Veltman heb ik nog veel contact. Misschien dat ik dit seizoen wat vaker naar Ajax ga. Als ik een beetje gas geef in Duitsland ben ik er binnen drie uurtjes.”

“Als fan volg ik Ajax natuurlijk,” legt Klaassen uit. “Ik keek onlangs nog Ajax - AEK Athene en PSV - Ajax live. Ik kan echt genieten van dit team. Ze spelen erg attractief. Het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind was een goede zet, voor extra ervaring. Frenkie de Jong is zo rustig aan de bal en Hakim Ziyech is onmisbaar geworden,” klinkt bewondering door in de stem van Klaassen.

Klaassen kijkt met een goed gevoel terug op zijn laatste Amsterdamse jaar. “De herinneringen aan dat seizoen worden steeds mooier. Die avonden uit en thuis tegen Schalke 04, met die rare goal van Viergever, en Olympique Lyon die we thuis helemaal dronken speelden, staan mij het meest bij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >