Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax weet weer wat winnen is na zege op Telstar

Jong Ajax heeft het lastig in de Keuken Kampioen Divisie, maar na twee nederlagen op rij weet de ploeg van Michael Reiziger eindelijk weer wat winnen is. Op het eigen Sportpark de Toekomst werd Telstar met 3-0 verslagen.

06 oktober 2018 - 10:44
JongOrigineel
Ryan Gravenberch maakte wederom een prima indruk. © Pro Shots

Bij Jong Ajax deden er maar liefst vijf spelers mee die midweeks tegen Bayern München speelde in de Youth League. Daarnaast stonden Perr Schuurs en Vaclav Cerny aan de aftrap. Kaj Sierhuis was in verband met ziekte niet van de partij.

De eerste helft ging beide kanten op en Telstar hield knap stand na een handje vol kansen van de beloftenploeg. Ook de Witte Leeuwen wisten een aantal keer gevaarlijk te worden voor het doel van Ajaxkeeper Dominik Kotarski, maar tot een goal kwam het niet.

Kort na de thee wisten de mannen van Michael Reiziger wel het net te vinden. Jurgen Ekkelenkamp probeerde het met een afstandsschot, maar deze werd dusdanig van richting veranderd dat de keeper van Telstar alleen maar kansloos kon toekijken hoe de bal de goal inrolde.

Ondanks dat Jong Ajax na de openingstreffer nog steeds niet groots speelde, wist het toch de marge te verdubbelen. Danilo Pereira kreeg de bal op de rand van de vijandelijke zestien aangespeeld, draaide kort weg bij zijn tegenstander en prikte vervolgens knap raak in de verre hoek.

Dennis Johnsen scoorde tegen het einde van de wedstrijd nog het derde doelpunt van de avond. Na knap voorbereidend werk van Mitchel Bakker, hoefde de Noor alleen nog zijn voet tegen de bal te zetten.

Met de overwinning op Telstar bezet Jong Ajax nu de achtste plaats op de ranglijst. Jong PSV is de volgende tegenstander van de Amsterdammers. De twee beloftenploegen trappen maandag 15 oktober om 20.00 uur af op Sportcomplex De Herdgang.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >