Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax onderuit tegen FC Volendam

Jong Ajax weet in tegenstelling tot vorig seizoen nog niet echt indruk te maken in de Keuken Kampioen Divisie. In het Kras Stadion werden de beloften met 3-1 verslagen door FC Volendam en daarmee vindt de ploeg zichzelf nu terug in de middenmoot.

27 oktober 2018 - 10:34
VOLJAJ
Cerny maakte zijn eerste goal na een langdurige blessureperiode. © Pro Shots

Michael Reiziger beschikte in Volendam over een relatief sterke selectie. De trainer kon alleen geen beroep doen op Navajo Bakboord, die naar aanleiding van zijn rode kaart tegen RKC Waalwijk vier wedstrijden is geschorst.  Jasper ter Heide startte als zijn vervanger op de rechtsbackpositie.

Jong Ajax begon zwak aan de wedstrijd en wist eigenlijk niet gevaarlijk te worden voor het doel van de Volendammers. Na zo’n vijfentwintig minuten spelen, was het dan ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. Boy Deul benutte een penalty nadat hij iets daarvoor werd gevloerd door Mitchel Bakker.

De beloften kwamen die achterstand niet meer te boven, want na meermaals geklungel achterin wist Volendam kort na rust de marge te verdubbelen. Vaclav Cerny deed nog wel wat terug door de bal knap in de verre hoek te krullen en de aansluitingstreffer te maken.

Na de goal ging Jong Ajax nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Volendam dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Nick Doodeman gooide de wedstrijd op slot door de 3-1 op het scorebord te zetten.

Door de nederlaag blijft Jong Ajax steken op de negende plek in de competitie en mist het voorlopig aansluiting bij de subtop. Volgende week gaan de beloften op bezoek bij SC Cambuur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >