Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar gaat uit van basisplaats tegen Kowet

Erik ten Hag kondigde aan het begin van de week aan te rouleren in de tweede ronde van het bekertoernooi. Klaas Jan Huntelaar gaat uit van een basisplaats.

31 oktober 2018 - 10:10
huntelaar-1200-kowet
Huntelaar wil graag een derde beker badjas © Ajax Images

Het is niet te verwachten dat Ten Hag zijn ploeg net zo ondersteboven gooit als zijn collega Mark van Bommel een dag eerder deed in Eindhoven. PSV werd uit het bekertoernooi gewipt door RKC Waalwijk en dat was een aardige blamage.

Huntelaar neemt het vaderlandse bekertoernooi in elk geval serieus en lijkt ook zeker van een basisplaats. “Of ik speel moeten we nog zien na de training, maar ik ga er wel vanuit,” stelt de spits met een vette glimlach voor de camera van Ajax TV.

“Elke prijs is mooi,” vervolgt Huntelaar die namens Ajax al elf keer doel trof in het bekertoernooi.

“In Nederland wordt vaak gezegd dat de beker een troostprijs is omdat het kampioenschap het belangrijkst is. Dat is ook zo, maar elke prijs is een prijs. De beker ook. De Johan Cruijff Schaal is ook een prijs en daar wil je er zo veel mogelijk van.”

Huntelaar won de beker al twee keer met Ajax en heeft dus ook evenveel badjassen in zijn kast hangen. De spits wil er graag nog eentje. “We moeten gewoon goed beginnen en zorgen dat we het kwaliteitsverschil uitdrukken in doelpunten.”

De Ajacied verwacht geen eenvoudig potje. “Ik denk dat je het soms lastiger hebt tegen teams die bovenin de eerste divisie spelen, dan teams die onderin de eredivisie bungelen. Die zitten toch in een andere flow. Go Ahead Eagles heeft een elftal dat hun wedstrijden makkelijk wint in de Keuken Kampioen Divisie.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >