Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - AZ

Derbytime! Ajax speelt aanstaande zondag in de eigen Johan Cruijff Arena tegen de Noord-Hollandse buurman AZ. Als de Alkmaarders op bezoek komen, dan weet je dat er een leuk potje voetbal op het programma staat. Daarom drie dingen die je moet weten over Ajax – AZ.

06 oktober 2018 - 14:21
AjaxAZOrigineel

Collecte voor standbeeld Cruijff
Er wordt bij Ajax - AZ gecollecteerd om een standbeeld van Johan Cruijff mogelijk te maken. Om een blijvend eerbetoon aan de legendarische nummer veertien te realiseren, moet er nog wel ruim 60.000 euro worden ingezameld.

Jij kunt daarbij helpen door contant geld mee te nemen naar de wedstrijd. Briefgeld is uiteraard ook zeer welkom, het ligt er maar net aan wat je kunt missen. Er wordt binnen in de Johan Cruijff Arena achter elke ingang gecollecteerd.

Verschil tussen Europees en eredivisie
Een potje tegen Bayern München in de Champions League of tegen AZ in de eredivisie. Het is net even wat anders allemaal. Erik ten Hag verklaarde op de persconferentie wat precies het verschil is tussen Europese wedstrijden en de reguliere competitie. “De Champions League is een podium waarop je wordt uitgedaagd op het hoogste niveau. Er heerst een andere spanning en geladenheid.”

Is het dan lastig om je na zo’n topper weer op te laden voor een relatief makkelijkere wedstrijd? De trainer denkt dat de spelers dat wel kunnen. “Het is aan ons om het verschil kleiner te maken. De meeste spelers staan er wel nuchter in en die kunnen er wel doorheen kijken. Ze zijn intelligent genoeg. De Champions League parkeren we even. Het gaat om AZ en daar moeten we mentaal klaar voor zijn.”

Frenkie nog steeds niet fit
Frenkie de Jong is nog steeds niet volledig hersteld van zijn kuitblessure en dus allesbehalve zeker voor de wedstrijd tegen AZ. De middenvelder moest door de kwetsuur ook al de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Bayern München aan zich voorbij laten gaan.

“Op dit moment kan hij nog niet spelen. We zullen moeten kijken of we hem fit krijgen voor de wedstrijd van zondag,” laat Ten Hag weten op de persconferentie. De Jong hoopt zaterdagmiddag de groepstraining te hervatten, maar de kans is klein dat hij morgen meespeelt.

De Noord-Hollandse derby tussen Ajax en AZ begint om 16.45 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >