Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg vermoedt dat blessureleed niet alleen maar pech is

Het voetballeven lacht Kasper Dolberg eindelijk weer eens toe. De weg terug is nog niet voltooid, maar hij zette zaterdag wel een grote stap. De Deen mikte op bezoek bij Fortuna Sittard (0-2) binnen vijf minuten raak en zette Ajax daarmee op het juiste spoor richting een driepunter.

01 oktober 2018 - 10:18
dolbergcar
Dolberg is van de nul af, zowel qua duels als goals. © Pro Shots

Ajax was zoekende voordat Dolberg in het veld kwam en bleef zoekende nadat Dolberg in het veld was gekomen, maar toen lag de bal wel al in het netje. De aanvaller prikte raak op aangeven van Dusan Tadic, nadat Ajax er eindelijk voor had gekozen om die extra pass te nemen.

Het is fijn praten met een overwinning op zak, laat staan na het maken van je eerste eredivisietreffer van het seizoen. Toch werd het een gesprek met een serieuze ondertoon. “Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal. En dat moet het nog steeds,” meldt Dolberg tegenover het Algemeen Dagblad.

“Ik kwam heel snel in het eerste elftal en speelde twee wedstrijden per week, op hoog niveau. Of mijn lichaam er wel klaar voor was? Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was! Maar het ging toen goed. Het voelt nu niet alsof ik de prijs ervoor betaal, maar ik moet wel hard blijven werken om mijn lichaam sterker te maken.”

De twintigjarige Dolberg kampte met een voetblessure en toen hij na een paar maanden eenmaal was hersteld en het WK had gespeeld, ondervond hij hinder van zijn buikwand. “Die voetblessure was gecompliceerd, de artsen hadden het ook niet vaak gezien. Dat was dus wel pure pech. Maar in algemene zin geldt dat niet, ik heb ook wat kleine spierblessures gehad.”

We kunnen allen maar hopen dat Dolberg in de (nabije) toekomst gevrijwaard blijft van fysiek malheur, maar garanties heb je natuurlijk nooit. Daarom werkt hij zo hard aan zijn gesteldheid. “Blessures probeer ik nu te voorkomen voordat ze er überhaupt zijn. Ik ben twintig jaar en moet mijn eigen lichaam nog beter leren kennen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >