Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg gaat sowieso spelen voor Denemarken

Kasper Dolberg komt langzaam maar zeker terug in zijn ritme en is door bondscoach Age Hareide dan ook opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. De trainer belooft de Ajaxspits speeltijd.

10 oktober 2018 - 17:23
dolberg-1200-2
Keert Dolberg straks met meer zelfvertrouwen terug in Amsterdam? © Pro Shots

Dolberg en Lasse Schöne treden zaterdag aan tegen Ierland in de Nations League en sparren de dinsdag erop vriendschappelijk tegen het Oostenrijk van Max Wöber.

Dolberg krijgt de komende wedstrijden sowieso de kans om zich binnen de lijnen te laten zien, zo kunnen we opmaken uit de woorden van Hareide tegenover BT Sport. “Wat er ook gebeurt, hij gaat spelen,” aldus de trainer die eraan toevoegt nog te bekijken hoe hij het allemaal precies gaat aanpakken.

Voor Dolberg klinkt dat als muziek in de oren, want de spits zat tijdens het WK in Rusland vooral in de dug-out en zag de laatste interlandperiode aan zijn neus voorbij gaan wegens een vervelende buikwandblessure.

Groot voordeel voor Dolberg is dat Nicolai Jørgensen buiten de selectie is gevallen. De Feyenoorder is nog niet volledig fit. De Ajaxspits schuift zodoende een plekje op in de hiërarchie, zo is hij zich bewust in BT Sport.

“Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als ik de kans krijg, dan ga ik er alles aan doen om die plek te bemachtigen. Ik weet niet of het mij gaat lukken, ik moet mezelf elke dag bewijzen. Het betekent veel voor me dat ik er nu weer bij ben. Ik krijg er een trots gevoel van. Het is echt speciaal.”

Erik ten Hag sprak na de vijfklapper tegen AZ nog de wens uit dat bondscoaches rekening zouden houden met clubbelangen. Met andere woorden: doe voorzichtig met onze spelers.

In het geval van Dolberg zou je ook kunnen denken dat Ten Hag juist hoopt dat zijn speler minuten krijgt bij de Deense equipe. Juist Dolberg moet het juiste ritme en het zelfvertrouwen terugvinden en minuten maken waar het kan.

Hopelijk keert de spits dan scherp terug in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >