Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg en Schöne werken een wel heel saaie interland af

Kasper Dolberg en Lasse Schöne hebben een vierde punt aan hun totaal toegevoegd in de Nations League. Denemarken speelde een saaie wedstrijd met 0-0 gelijk in en tegen Ierland. De Ieren kozen ervoor met hun kont tegen de zestien te hangen, waardoor Dolberg amper werd bereikt.

14 oktober 2018 - 00:02
lassecar-1
Schöne kon het ook niet helpen dat het een saaie avond werd. © Pro Shots

Het moet haast wel een luxe zijn voor Dolberg: twee wedstrijden, verspreid over club en land, op rij een basisplaats. Helaas kwam de spits maar weinig in het spel voor, al viel dit hem moeilijk aan te rekenen. Het kwaliteitsarme Ierland zag het niet zo zitten om open huis te houden en plooide terug.

De vorige editie van Ierland - Denemarken (1-5) liep voor de thuisploeg helemaal verkeerd af, maar het scheelde nogal dat Christian Eriksen nu niet van de partij was. De spelmaker van Denemarken en Tottenham Hotspur kampt met een buikblessure die de nodige tijd in beslag neemt.

Hoogtepunten bleven dus uit en we zagen ook geen actie van Dolberg voorbijkomen in een korte samenvatting. Wel merkten we Lasse Schöne op tijdens het trappen van een corner. Schöne was negentig minuten lang op het middenveld te vinden tijdens dit duel in de B-divisie van de nieuwe landencompetitie.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1051185354907295744

Hoogtepunten zagen we dus niet, wel een dieptepuntje. Dit dieptepuntje deed zich al voor na amper vijf minuten. Denemarken had balbezit, maar stopte met spelen vanwege een blessure. Alleen trok Jeff Hendrick hier niets van aan en stormde hij alleen op het Deense doel af, maar de bal tussen de palen mikken was al te veel gevraagd. Deze rare actie kwam Hendrick op een stevige uitbrander van Kasper Schmeichel te staan.

Als we toch bezig zijn, praten we jullie ook even bij over Noussair Mazraoui en Andre Onana. De rechtsback kwam vanwege wat fysiek ongemak niet in actie namens Marokko, dat met de grootst mogelijke moeite won (1-0) van de Comoren. Er was een dubieuze strafschop voor nodig... terwijl de blessuretijd er al zo'n beetje op zat. Faycal Fajr benutte het buitenkansje.

Kameroen had toen al drie punten aan zijn totaal toegevoegd. Met Onana op doel en Clarence Seedorf en Patrick Kluivert op de bank werd met 1-0 gewonnen van Malawi. Als organisator is Kameroen zeker van plaatsing voor de Afrika Cup en door deze uitslagen komt kwalificatie ook voor Marokko stukken dichterbij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >