Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt voorzag Overmars van advies tijdens transferzomer

Er zijn bij Ajax deze zomer goede dingen gebeurd, zowel op als naast het veld. De groep bleef bij elkaar en werd zelfs versterkt, waardoor het mogelijk bleek om zelfs Champions League te spelen. Matthijs de Ligt droeg in de zomermaanden zijn steentje bij.

11 oktober 2018 - 12:00
ligtcar
De Ligt droeg tijdens AZ-thuis een bijzondere band. © Pro Shots

De zomer vormt voor Ajax standaard een roerige periode en zeker na het teleurstellend verlopen vorige seizoen, moest er iets veranderen. Dat is gebeurd. Marc Overmars nam actie, mede op basis van input geleverd door De Ligt.

“Laat ik duidelijk stellen dat veel zaken van hogerhand worden bepaald. Maar tijdens gesprekken met de directie krijg je de kans om – namens de groep – dingen aan te geven en volgens mij is daar gehoor aan gegeven,” aldus De Ligt tegenover Elf Voetbal.

Je kunt je een beetje voorstellen hoe dat gaat: als aanvoerder heeft De Ligt een korter lijntje met trainer en directie dan andere spelers en zijn mening wordt op prijs gesteld. De verdediger houdt het er zelf op dat hij het team probeerde te helpen.

“De belangrijkste taak van een aanvoerder is om het team te versterken. Dit kun je op diverse manieren doen: door de sfeer te verbeteren, de tactiek te verbeteren of door het halen van nieuwe spelers. Op dat laatste vlak was een rol voor mij weggelegd,” vervolgt De Ligt.

Spaanse sportkrant rept over serieuze ‘Ajaxmania’ bij FC Barcelona

Bedenk er even bij dat De Ligt nog altijd pas negentien jaar jong is. Hij is nog altijd maar een jongetje, geen doorgewinterde prof die al van alles meemaakte. Toch blijft hij vrij nuchter ondanks alles dat zowel rond zijn eigen persoon als Ajax speelt.

“De directie is ook niet van gisteren en weet dat de meeste geruchten uit de lucht zijn gegrepen. We moeten kijken naar de realiteit en dan blijkt dat de selectie niet alleen intact is gebleven, maar zelfs werd versterkt.”

Hoe dichtbij kwam een vertrek van De Ligt zelf eigenlijk? “Geloof me, ik heb een rustige zomer gehad. Er waren vooral geruchten, ongelooflijk veel geruchten,” zo geeft hij aan. En toen kwamen Daley Blind en Dusan Tadic ook nog eens naar Ajax. “Ik had het idee dat het niveau op de training dankzij hen omhoog zou gaan. Dat is wel gebleken, ik vind dat heel erg belangrijk.”

Helaas hebben deze maatregelen niet kunnen voorkomen dat Ajax in de herfst een achterstand van vijf punten heeft ten opzichte van PSV, maar het seizoen is nog niet eens halverwege. Al kunnen de gevolgen bij een nieuwe uitglijder erg groot zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >