Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dani moet duels tussen oude clubs tot zijn grote spijt missen

Dani (41) scoorde in zijn actieve loopbaan vaker buiten de lijnen dan daarbinnen. Het toenmalige Portugese talent kwam onder vijf Ajaxtrainers niet tot wasdom. In aanloop naar het tweeluik met Benfica zochten wij hem op in Lissabon.

19 oktober 2018 - 08:56
danicar
Dani had juist wel zin in een tripje naar Amsterdam. © Ricardo Santos

Natuurlijk kijkt Dani in onze krant terug op vier jaar Ajax. Uitgebreid zelfs. Maar we vroegen hem natuurlijk ook naar Benfica.

Een dag na de tegenvallende Portugese topper tussen Benfica en landskampioen FC Porto (1-0 voor de 'roden') analyseert Dani de eerstvolgende Europese opponent van Ajax. “Benfica speelt niet goed. Ze zoeken naar een goede organisatie en zijn nog te afhankelijk van individuele kwaliteiten,” aldus Dani in gesprek met Ajax Life.

“Achterin hebben ze echt problemen. Daar pakken ze veel kaarten. Rui Vitoria is een goede coach, maar hij heeft moeite om zijn ideeën in alle rust naar de groep te vertalen. Daar spelen de sportkranten ook een rol in. Er zijn veel schandalen en beschuldigingen.”

Over de ploeg van Erik ten Hag is Dani vol lof. “Ajax maakt een goede kans tegen Benfica. De ploeg speelt goed, lijkt tactisch beter georganiseerd. Er spelen veel jonge spelers, maar iedereen weet precies wat hij moet doen. Ajax was hier geen favoriet voor de tweede plek in de groep, maar na het gelijkspel in München beginnen de Portugezen van mening te veranderen.”

Tot zijn spijt dient de oud-Ajacied beide duels aan zich voorbij te laten gaan. “Al meteen na de loting liet ik het televisiestation TVI weten dat ik graag naar Amsterdam zou gaan, maar ze willen me in de televisiestudio hebben. Ik verzorg het live-commentaar tijdens de wedstrijd. Dat is ook leuk om te doen.”

Wil je het complete, lezenswaardige interview met Dani lezen? Ren dan naar je brievenbus om onze verse krant te vinden. Of sluit je aan bij SV Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >