Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé wacht nog steeds op excuses uit Anderlecht-hoek

Hoe gaat het met Hassane Bandé? Dat is een vraag die ons laatst werd gesteld en waar we nu antwoord op kunnen geven. De Burkinees is op de weg terug van zijn beenbreuk en hoopt er in januari weer te staan. Ondertussen wacht hij nog altijd op excuses.

05 oktober 2018 - 11:28
bandecar
Bandé kan pas in 2019 debuteren voor Ajax. © Pro Shots

Het hoofdstuk Ajax blijft voor Bandé beperkt tot enkele optredens tijdens oefenpotjes, want tijdens de vierde oefenwedstrijd van de zomer ging het mis. De aanvaller werd op het trainingsveld van De Toekomst slachtoffer van een stevige tackle.

Bandé brak zijn kuitbeen en scheurde ook een binnenband in zijn enkel. Daar staat ruim een halfjaar revalideren voor. In de tussentijd bleef het stil vanuit Anderlecht, opponent tijdens het bewuste oefenpotje.

“Een speler in mijn buurt verloor de bal en voor ik het wist, ging Mohamed Dauda met zijn voet vooruit. Mijn been was onmiddellijk gebroken,” haalt Bandé terug in gesprek met het Belgische Voetbalkrant. “Dit is mijn eerste zware blessure en ik heb enorm veel pijn gehad.”

“Wat ook steekt, is dat ik nooit excuses heb ontvangen van Dauda. En van Anderlecht zelf heb ik evenmin iets gehoord. Ik steek er verder ook geen energie meer in, want ik word er niet sneller terug fit van.”

Bandé hoopt in januari terug te keren. “Ik werk keihard. Ik revalideer vaak alleen in de gym, maar er zijn ook andere geblesseerde spelers en we steunen elkaar. Het is wel zo dat we allemaal verschillende schema’s hebben, ik mik zelf op januari.”

Voetbalkrant kwam naar De Toekomst om Bandé de prijs te overhandigen die hoort bij zijn uitverkiezing tot ‘Belofte van het Jaar’. “Dit is mijn eerste individuele prijs, dus ik ben er blij mee. Ik wil iedereen bedanken dankzij wie ik dit niveau heb kunnen bereiken. Dit was me zonder mijn familie, vrienden en de mensen van KV Mechelen nooit gelukt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >