Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Band of youngsters' bij Ajax als lichtpuntje in CL-groepsfase

Als je ergens halverwege bent, is het altijd zaak om eventjes de balans op te maken. Lig je op schema, gaat het de goede kant op? Halverwege de groepsfase van de Champions League wordt iets soortgelijks gedaan en de prestaties van Ajax schieten eruit.

25 oktober 2018 - 16:44
bandcar
De ontlading is groot als Ajax weet dat het gaat winnen van Benfica! © Pro Shots

We checken graag buitenlandse media om te kijken hoe er over Ajax wordt geschreven. Ons vaste rondje langs buitenlandse publicaties hebben we vorig seizoen opgeschort, maar we moeten nu weer ruimte maken in onze agenda.

Bij het rondje van donderdag vonden we iets leuks in The Guardian. Zoals gezegd is het na drie speelronden, halverwege de groepsfase van de Champions League dus, tijd om de tussenbalans op te maken. Er gaat ook de nodige ruimte uit naar Ajax.

We lezen dat Paris Saint-Germain nog niet goed genoeg lijkt om het toernooi te winnen, dat Juventus beter en beter wordt, terwijl Real Madrid een beetje loopt te stuntelen. En verder? Manchester City stelt zich wel kandidaat voor de eindzege, spotten we vaker tackles bij vrije trappen en Borussia Dortmund is hartstikke leuk om naar te kijken.

Ajax opereert nog niet op het niveau van BVB, maar de ‘band of youngsters’ maakte toch zeker indruk op de redacteur van dienst. “De ploeg uit Nederland voert nog niet zulke vloeiende aanvallen uit als BVB en is ook een stuk minder gevaarlijk, maar het is onder Erik ten Hag een geweldige ploeg om naar te kijken,” schrijft The Guardian.

“Net als BVB beschikt Ajax over ongekend groeipotentieel met veelal jeugdige spelers. Aanvoerder Matthijs de Ligt (19), Noussair Mazraoui (20, Frenkie de Jong (21) en Kasper Dolberg (21) voetballen een stuk volwassener dan hun leeftijd suggereert.”

“Ajax gaf dinsdag tegen Benfica gewoonweg niet op en Mazraoui maakte in de 92ste minuut het winnende doelpunt. Ajax speelde ook al gelijk tegen Bayern München en gaat na drie speelronden samen met de Duitse kampioen aan kop.”

Een leuk tussenrapport als dit werkt natuurlijk twee kanten op. Het is hartstikke leuk om dit over Ajax te lezen en het geeft aan dat het goed gaat met de club, maar aan de andere kant wordt er natuurlijk volop getrokken aan de spelers die nu het verschil maken.

De Ligt en De Jong voeren al een soort duel uit wie de meeste voorpagina’s scoort op Spaanse sportkranten en ook andere spelers voetballen zich in de kijker. We hopen dan ook van harte dat er volgend seizoen een mooie follow-up geschreven kan worden, maar laten we eerst genieten van al het moois dat de Europese potjes hopelijk nog brengen.

https://twitter.com/m_christenson/status/1055463144544522240

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >