Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen vier maatjes te klein voor Lyon

De Ajax Vrouwen verloren woensdagavond het heenduel van de achtste finales van de Uefa Women’s Champions League. Titelhouder Olympique Lyon was met 0-4 veel te sterk.

18 oktober 2018 - 09:06
av-1200
CL-titelhouder Lyon is veel te sterk voor de Ajax. © Pro Shots

Een grote verrassing was de nederlaag tegen de superieure Franse ploeg niet. Vooraf was duidelijk dat de speelsters van Ajax voor een enorm moeilijke uitdaging stonden.

Toch was het een bijzondere happening. Nooit eerder drong Ajax Vrouwen door tot de laatste zestien van de Champions League. Je moet dan een klein beetje geluk hebben met de loting.

Op een uitverkocht en sfeervol sportpark De Toekomst hadden de toeschouwers met een kaartje er in elk geval veel zin in. Net als in de Johan Cruijff Arena werd vooraf met vlaggetjes gewapperd. Alles om in het goede gevoel te komen.

Na het eerste fluitsignaal werd het verschil in klasse tussen beide ploegen gelijk goed zichtbaar. Ajax was aanvallend niet bij machte om veel uit te richten en moest zoals verwacht vooral in de achteruit.

De Fransen voetbalden zich al vrij vlotjes richting de gewenste openingstreffer. Oranje-international Shanice van de Sande ontfutselde Kika van Es de bal en bracht de bal in het zestienmetergebied. Daar wist Amel Majri wel raad mee. Ze mikte uit de draai in de verre hoek. Doelvrouw Lize Kop was kansloos.

Na een half uur spelen verdubbelde Lyon de marge. Selma Bacha schoot een vrije trap tegen de touwen. De opgestelde Ajax-muur bleek niet goed voorzien van specie, want de bal ging er simpelweg dwars doorheen.

Ook in de tweede helft zagen de toeschouwers op De Toekomst hoe het spelbeeld gelijk bleef. Het is niet dat Lyon de Ajacieden helemaal dronken speelde, maar de titelhouder had wel zwaar de overhand en kwam na een uur op 0-3. De treffer van Ada Hegerberg viel wederom uit een standaardsituatie.

Vlak voor het laatste fluitsignaal kwamen de Fransen nog eenmaal goed door over de rechterkant. De voorzet was goed en Isobel Christiansen maakte het kwartet aan doelpunten voor haar ploeg vol.

Over twee weken treffen de teams elkaar wederom, maar dan op Frans terrein. De strijd lijkt echter al wel zo’n beetje gestreden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >