Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen heeft het gevoel van winnen weer beet

Er moest ruim drie weken op gewacht worden. En ja, er werden tussendoor interlands gespeeld. Maar toch, het is niet leuk als je moet wachten op een overwinning. Het geduld van Ajax Vrouwen werd echter beloond. Er werd met duidelijke cijfers gewonnen van Excelsior/Barendrecht: 5-0.

21 oktober 2018 - 18:44
barcar
Twee keer raak voor Van den Bighelaar! © Ajax Images

Het is voor Ajax Vrouwen vrij nieuw om midweeks Europees voetbal te spelen en vervolgens op de zondag in de eredivisie. Het zal nog een keertje gebeuren, want na de afstraffing van Olympique Lyon (0-4) is het avontuur in de Champions League bijna ten einde en na de return volgt een vrije ronde.

Om opnieuw Champions League te spelen zal Ajax Vrouwen eerst kampioen moeten worden. Het seizoen is nog lang, maar een zege was broodnodig tegen het aardig gestarte Excelsior. Het werd maar liefst 5-0 en zo staat Ajax Vrouwen weer op gelijke hoogte met PSV, al heeft de ploeg uit Eindhoven nog wel een wedstrijd tegoed.

Het was zondag op De Toekomst een halfuurtje wachten tot de nul van het bord werd gepoetst, maar toen was het ook direct twee keer raak. Eerst vuurde Lina Salmi de bal binnen, daarna verdubbelde Marjolijn van den Bighelaar de score. Zij trof na rust opnieuw doel: 3-0.

Vijf doelpunten zijn beter dan drie doelpunten en dus nam Ajax Vrouwen geen gas terug. Ook Vanity Lewerissa en Ellen Jansen wisten het net te vinden. Daarmee waren de vijf doelpunten voor de ploeg van trainer Benno Nihom een feit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >