Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen blijft vernedering van tiende tegentreffer nipt bespaard...

Als Ajax Vrouwen dacht dat het op eigen veld een zware nederlaag leeg tegen Olympique Lyon kwam het bedrogen uit. Het kon nog erger dan een marge van vier. Veel erger. Heel veel erger. De Franse grootmacht won de return met maar liefst 9-0 en zo werd het een pijnlijk afscheid van de Champions League.

31 oktober 2018 - 20:25
vrouwenlyoncar
Lyon weet Ajax Vrouwen simpel de voet dwars te zetten. © Ajax Images

Het was na de thuiswedstrijd, die dus in 0-4 eindigde, natuurlijk al over voor Ajax Vrouwen, maar je begint toch met de beste bedoelingen aan de return. Die goede bedoelingen konden al binnen tien minuten in de ijskast, want toen lag de bal er al twee keer in. En daarmee stopte het niet. Pas na een halfuur kwam Ajax Vrouwen voor het eerst van de eigen helft...

We hoeven van een nederlaag niet direct schande te spreken en een zware nederlaag valt ook te begrijpen, maar als een verliespartij bijna uitdraait op dubbele cijfers wordt het toch wel heel erg pijnlijk. Ook al stond de ploeg van trainer Benno Nihom sowieso voor een onmogelijke opgave.

Lyon pakt ongeveer evenveel prijzen als FC Barcelona en Real Madrid samen. Oftewel: het heeft een abonnement op landstitel en CL-winst. De Fransen wonnen het Europese toernooi al vijf keer en zijn sinds 2016 bekerhouder. Lyon wordt ook al sinds 2007 ieder jaar landskampioen.

De tien werd door Lyon dus net niet gehaald, maar de 9-0 kwam toch echt op het scorebord. Dit onder meer dankzij Delphine Cascarino en Wendie Renard die twee keer scoorden. Ook Ada Hegerberg, Griedge Mbock Bathy, Amel Majri en Lucy Bronze waren trefzeker. Dit maakt acht, maar Linda Bakker werkte de bal nog in haar eigen doel.

Alles bij elkaar zorgde dit voor een opgetelde score van 13-0. Pijnlijke cijfers, maar de geleerde lessen moeten nu in de praktijk worden gebracht. Daarmee doelen we uiteraard op de eredivisie. De volgende wedstrijd staat zondag op het programma. Ajax Vrouwen neemt het dan voor eigen publiek op tegen Achilles'29.

De wedstrijd daarna is de topper tegen PSV, dat vooralsnog de koppositie van de eredivisie in handen heeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >