Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verslaat PEC met 4-1 tijdens besloten oefenpot

Wat doe je tijdens een interland break? Nou ja, je kunt bijvoorbeeld een besloten oefenpotje organiseren op de Toekomst. En precies dat is wat Ajax deed. Het nodigde PEC Zwolle uit en won met 4-1.

10 oktober 2018 - 14:25
cerny-1200
Cerny speelde de volle negentig minuten. © Pro Shots

Een aantal bekende namen mocht starten op het zonovergoten jeugdcomplex van Ajax. Klaas Jan Huntelaar en David Neres konden zo in hun ritme blijven. Zakaria Labyad en Vaclav Cerny konden daarentegen juist ritme opdoen. Assistent-trainer Alfred Schreuder verzorgde de coaching.

Verder werd vooral een beroep gedaan op een flink legertje Jong Ajacieden en beloften van Ajax onder 19. De bezoekers uit Zwolle namen brutaal de leiding via Giovanni Hiwat, maar Ajax kwam op gelijke hoogte via Cerny. De flankspeler verschalkte oud-Ajaxdoelman Micky van der Hart na een handig balletje van Huntelaar.

Na twintig minuten verdubbelde Huntelaar de Amsterdamse productie uit een voorzet van Teun Bijleveld. Na rust bleven Huntelaar en Neres achter in de kleedkamer en kwamen Danilo Pereira en Leo Thethani binnen de lijnen.

Thethani was eenmaal trefzeker in het helftje speeltijd dat hem gegund was. Bijleveld maakte het kwartet aan Amsterdamse treffers vol door het vierde doelpunt voor zijn rekening te nemen. Hij bepaalde de eindstand op 4-1 op aangeven van Cerny.

De Tsjech speelde de hele wedstrijd en boekt steeds meer progressie in zijn herstel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >