Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 laat op gelijke hoogte met Bayern München

We hebben in München alvast moeten wennen aan het 'torrr, torrr, torrr', maar aan het einde kwam Ajax onder 19 toch maar mooi op z'n Duits terug. Er werd in extremis een puntje gepakt tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München. Het eerste uitduel in de groepsfase van de Youth League eindigde in 2-2.

02 oktober 2018 - 15:59

There was an error loading the image

Het was een klein wondertje dat de ploeg van John Heitinga de rust haalde zonder tegentreffer te incasseren. Ajax onder 19 moest na de eerste twee minuten vrijwel constant in de achteruit, maar binnen die twee minuten lag de bal al wel in het netje.

Noa Lang nam de afronding voor zijn rekening na een goede vooractie van Mitchel Bakker, maar qua goede acties bleef het daar wel bij. Lang vierde zijn doelpunt door een ssst-gebaar te maken richting de lens van een aanwezige fotograaf, maar het was Bayern dat Ajax het zwijgen opgelegde.

De handschoenen van doelman Issam el Maach werden goed vies van alle reddingen die hij moest verrichten, want het was open huis achterin. Na een enkele omzetting hier en daar leek de ergste storm van Bayern te gaan liggen, maar de kansen bleven zich opstapelen.

Maximilian Franzke bleek een ware plaag voor de Ajaxdefensie. De achterste linie slaagde er maar niet om de bal af te pakken van Franzke, die naar hartelust dribbelde. Uit een van die dribbels keek El Maach de bal vanuit een vrije trap op de lat, maar het bleef niet bij waarschuwingen.

Gek genoeg kwam Bayern na een uurtje spelen langszij uit een mogelijkheid en niet eens een grote kans. De bal werd uit een corner van dichtbij binnen gekopt door Lars Lukas Mai, die eigenlijk niet meer kon missen. Ajax onder 19 moest ook na de gelijkmaker het antwoord schuldig blijven.

Het was Meritan Shabani die alle hoop op een puntje aan diggelen leek te schieten. En als Shabani het niet had gedaan, dan stonden er wel drie andere Bayern-spelers klaar om de bal binnen te werken. El Maach kon in eerste instantie nog redding brengen en ook in tweede instantie ging de bal niet binnen, maar de derde keer was het toch echt raak...

In de hoop toch nog een puntje te redden werd verdediger Sven Botman in de punt van de aanval geplaatst. Die tactiek leverde Heitinga en zijn mannen een punt op. Ajax speelde stiekem een tikje opportunistisch, maar het was de enige manier om doelgevaar te stichten. Bij een van die momenten deed zich een scrimmage voor, waaruit Botman nog scoorde ook.

Consequentie van de remise is dat Ajax onder 19 in groep E een marge van drie punten in stand houdt ten opzichte van Bayern München. Benfica was op de eerste speeldag met 3-0 te sterk voor de Duitsers, terwijl het er veel van weg heeft dat AEK Athene de zwakste broeder is. De laatste twee ploegen spelen nog tegen elkaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >