Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 7: Op bezoek bij Dani

We staan aan de vooravond van een heerlijke voetbalweek. Hoe kun je die beter beginnen dan met onze nieuwe krant?

19 oktober 2018 - 08:00

Ajax speelt zaterdag in Heerenveen en mag daarna Europees aan de bak tegen Benfica om in eigen huis af te sluiten met ’s lands enige echte klassieker. Genoeg leuks om naar uit te kijken. En te lezen, want deze vrijdag ploft Ajax 7 op de mat bij onze leden.

In deze editie tref je onder andere twee interviews met oud-Ajacieden die het tijdens hun gezamenlijke periode bij Ajax buiten de lijnen ook goed met elkaar konden vinden. Richard Witschge vertelt over zijn boek Lefgozer. Wat haalde het boek wel en wat niet? En waarom moest er sowieso een boek komen?

Voor het interview met Dani reisden we af naar Lissabon. Daar nam de Portugees uitgebreid de tijd voor ons. Hij blikt terug op een enerverende en intense periode in het bruisende Amsterdam en laat uiteraard zijn licht schijnen over de derde tegenstander in Groep E: Benfica.  

Verder laten we in deze editie twee gamers aan het woord over de eeuwige vraag: welke voetbalgame is nou eigenlijk het best? FIFA 19 of PES19? Een vergelijkend warenonderzoek waarbij we keken naar de gelijkenis van de Ajacieden en minpunten van de spellen.

In onze verenigingskrant vind je ook een terugkoppeling van het meest recent afgenomen ledenonderzoek. Inmiddels telt ons panel zo’n tweeduizend leden. Zij kregen ditmaal enkele vragen voorgelegd over de inhoud van het lidmaatschap? In hoeverre zijn onze leden tevreden en welke extra voordelen zouden we in een lidmaatschap kunnen verwerken?

In onze historische rubriek Onder de Loep belicht David Endt de machtswisseling op het veld tijdens de wedstrijden tussen Ajax en Benfica in 1969. Gedenkwaardige ontmoetingen waarbij Benfica-gigant Eusébio na afloop moest erkennen dat een nieuwe ster – Johan Cruijff – zijn voet tussen de deurpost naar het hoogste voetbalpodium had gezet.

In aanloop naar de klassieker belicht Endt in de rubriek Tweede Huid het oershirt van Henk Groot. De Zaankanter die in 1959 naar Ajax kwam, maar vier jaar later zonder dat hij het wist werd verhandeld naar Feyenoord om na een seizoen in Rotterdamse dienst weer terug te keren op het Ajaxnest.

In de rubriek Vergeten Seizoen lees je het opmerkelijke verhaal over Guido Pen. Een Amsterdammer die door Ajax werd gescout in Friesland. Ontdekt in een campingelftal speelde de atypische Ajacied toch nog 23 wedstrijden in Ajax 1.

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax. Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >