Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvoerder De Ligt draagt tegen AZ band in regenboogkleuren

Er ligt zondag richting de aftrap van Ajax - AZ (16.45 uur) een andere aanvoerdersband klaar voor Matthijs de Ligt. Normaal gesproken doet hij de welbekende Amsterdamse band om zijn arm, dit keer draagt de aanvoerder een band in regenboogkleuren.

05 oktober 2018 - 12:26
regenboogcar
Vorig jaar was het de beurt aan Veltman, dit keer De Ligt. © Pro Shots

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vorig seizoen betrad Joël Veltman het veld al eens met een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Dit initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en John Blankenstein Foundation krijgt nu een vervolg.

Niet alleen De Ligt draagt de regenboogband, de overige aanvoerders van clubs in de eredivisie doen hetzelfde. Ook aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie en eredivisie voor vrouwen doen mee. Zelfs amateurs kunnen de regenboogband bestellen.

Met het dragen van de regenboogband wordt aandacht gevraagd voor diversiteit in zowel het betaalde voetbal als bij de amateurs. “Ik blijf het herhalen: voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie,” aldus Danny Hesp, voorzitter van de VVCS.

De VVCS is de spelersvakbond en de CSR hangt hier weer onder. Hoe dan ook, Hesp steunt de actie van harte. “Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >