Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zeefuik verkast op huurbasis naar FC Groningen

Deyovaisio Zeefuik zoekt het hogerop. Geografisch gezien dan. De 19-jarige rechtsback, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, verhuist per direct op huurbasis naar FC Groningen.

30 januari 2018 - 20:47
UsershyraDesktopajax_dataimages3f467d638c46be9507799836fd101509_normal
Zeefuik hoopt in Groningen vlieguren in de eredivisie te maken © Pro Shots

Het begon dinsdagmiddag met van die typische transferwinterberichtgeving op Twitter. De Ajacied zou namelijk met Ron Jans, technisch manager bij FC Groningen, gezien zijn bij een Van der Valk in Emmeloord. Het zijn van die verhalen waar je van smult. Vaak zijn dergelijke berichten verzinsels, maar in het geval van Zeefuik lijkt het allemaal prima te kloppen.

Voor de Ajacied is de stap naar het NoordLease Stadion een goede manier om de nodige vlieguren te maken in de eredivisie. Bij Ajax leek het perspectief voor Zeefuik niet heel gunstig, zeker nu de club Rasmus Kristensen heeft vastgelegd. De Deen werd direct aan de a-selectie toegevoegd en gebombardeerd als de directe concurrent van Joël Veltman.

Zeefuik komt natuurlijk ook niet uit een ei en zal ook weten hoe laat het ongeveer is. Volgens RTV Noord heeft FC Groningen bij Ajax een optie tot koop bedongen.

Voor de trots van het noorden is Deyovaisio niet de eerste Zeefuik in het groen-wit. Eerder stond oudere broer en aanvaller Género Zeefuik al onder contract in Groningen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >