Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zaakwaarnemer vindt plekje voor Younes in etalage

We mogen inmiddels toch wel spreken van het kamp-Younes. En als er sprake is van kampen, dan is de toekomst onzeker. Precies dat is wat er gaande is rondom Amin Younes. Zijn manager stalt hem in de etalage.

19 januari 2018 - 16:41
UsershyraDesktopajax_dataimages3e2e9534557c12419608f1a2c79f9ffc_normal
Younes steekt gewoon niet meer zo lekker in zijn vel. © Pro Shots

Wat speelt er? Dat is een goede vraag. Sinds de aanloop naar de vorige klassieker, is Younes niet meer zo blij met Ajax. Hij klaagde over gebrek aan vakantie, vond het niet leuk dat-ie aan zijn contract werd gehouden en liep een wat mysterieuze blessure op.

Van die knieblessure is Younes inmiddels hersteld, maar of we hem spoedig terugzien in het eerste elftal? Het kan zomaar zijn dat de Duitse linksvoor liever een transfer maakt, maar dan niet naar Swansea City.

Zaakwaarnemer Nicola Innocentin verklapte aan De Telegraaf dat Swansea weliswaar een bod van 10 miljoen euro bij Ajax neerlegde, maar dat Younes geen trek heeft in een transfer richting Wales. “Swansea is uit sportief oogpunt geen club waar Amin naartoe wil,” aldus Innocentin.

Younes heeft nog tot 1 februari de tijd om een andere club te vinden en staat in contact met Internazionale, Napoli, Sevilla, Watford en Zenit-Sint Petersburg, stelt Innocentin. Het is altijd een beetje moeilijk als managers belangstelling claimen, maar toch.

De buitenspeler wordt al langer gelinkt aan Napoli, maar het kamp-Younes ontkent dat er sprake is van bindende afspraken. Dat is allemaal veel te voorbarig. Buiten dat, als er wel een akkoord wordt gesloten, is Ajax ook een partij.

“Met Marc Overmars is afgesproken dat er over een transfer valt te praten als er sprake is van een win-winsituatie,” meent Innocentin. Wat het moeilijker maakt, is dat Younes denkt komende zomer transfervrij te zijn terwijl Ajax meent een optie in zijn contract eenzijdig te kunnen lichten.

“Amin wil waarde hebben voor Ajax. Dus spelen en niet slechts een back-up zijn,” vervolgt hij. Younes raakte slechts door blessures zijn basisplaats kwijt en zat nauwelijks op de bank, dus dat is best een opmerkelijke uitspraak.

Mocht Younes het seizoen afmaken in Amsterdam, dan belooft hij alles te geven. “Amin is Ajax dankbaar en wil het allerbeste voor de club. Als het deze transferperiode niet tot een transfer komt, zal hij er alles aan doen kampioen te worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >