Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winnaar Dapp're Schrijver: Frisse Argentijn in klassieker

We vroegen aan jullie een verslag te maken van Ajax - Feyenoord. En dat deden jullie. We kregen niet alleen veel wedstrijdverslagen binnen, maar ze waren ook nog eens goed. Toch kan er maar een de beste zijn. We kozen voor het verslag van Stefan Maas. Hij wint een plek op de perstribune bij Ajax - NAC. Zijn inzending lees je hieronder.

25 januari 2018 - 08:55
UsershyraDesktopajax_dataimageseb49dcdb607b26ffeca72530bc3a68b0_normal
Vanaf minuut één straalde de back uit dat er niets te halen viel voor de aartsrivaal. © Ajax Images

Frisse Argentijn drukt stempel op zegevierend Ajax

Ajax heeft opnieuw de klassieker naar zijn hand weten te zetten. In de Johan Cruijff Arena werd landskampioen Feyenoord zondagmiddag met 2-0 verslagen. Alle ogen waren gericht op winteraankoop Nicolás Tagliafico, die zijn officiële debuut maakte voor de Amsterdammers. Een vuurdoop om niet snel te vergeten.

Door Stefan Maas

Aftasten. Wennen. Spanning. Deze woorden komen niet voor in het woordenboek van Tagliafico. De 25-jarige Argentijn is nog geen maand in Nederland, maar zijn optreden tegen Feyenoord doet anders vermoeden. Het lijkt zelfs alsof hij al drie jaar bij Ajax rondloopt.

“Toen ik besloot naar Ajax te gaan, heb ik meteen gekeken wanneer de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV waren,” sprak Tagliafico in de Algarve, waar Ajax in de winterstop een zevendaags trainingskamp belegde. Gemaakt om topwedstrijden te spelen. Gemaakt om vleugelaanvallers het leven zuur te maken. Gemaakt om historie te schrijven. En, bovenal, gemaakt om prijzen te pakken. Dan ben je bij de AFC Ajax aan het juiste adres.

Vanaf minuut één straalde de vinnige back uit dat er in de Johan Cruijff Arena niets te halen viel voor de aartsrivaal. Hij werkte zich een slag in de rondte én droeg offensief zijn steentje bij.

In de vijftigste minuut bediende Tagliafico Donny van de Beek, die de bal met links kalm door de benen van Brad Jones schoof: 1-0. Tagliafico knuffelde de doelpuntenmaker en huppelde terug richting eigen helft. Amper drie minuten later kon hij zijn vuisten weer ballen, toen Klaas Jan Huntelaar een voorzet van aanvoerder Joël Veltman tegen de touwen knikte: 2-0.

Omdat Tagliafico dit keer achterin bleef hangen, kon zijn collega-back opstomen en Huntelaar in stelling brengen de marge te verdubbelen. Zo had ‘Nico’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, een groot aandeel in de redelijk eenvoudige zege op Feyenoord.

Kort voor het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers werd Tagliafico gewisseld. Max Wöber mocht nog even opdraven. Een mooie geste van Erik ten Hag, die eveneens zijn officiële debuut maakte als hoofdcoach van Ajax.

Kan hij er meteen staan in een wedstrijd op het scherpst van de snede? Heeft hij tijd nodig om zich aan te passen? Kan hij brengen wat oefenmeester Ten Hag graag ziet? Is hij de miljoenen wel waard?

Op alle vragen heeft de linksbenige aanwinst een passend antwoord gegeven. Tagliafico werd gekozen tot man of the match en bracht Argentijnse pit in de ploeg. Nieuw elan, want Hollandse meedogenloosheid (De Ligt), Deense rust (Schöne), Marokkaanse magie (Ziyech) en Braziliaanse samba (Neres) dartelden in de eerste seizoenshelft ook al rond op Sportpark De Toekomst.

Nicolás Alejandro Tagliafico, wederom een Zuid-Amerikaanse ster in het tricot van Ajax. De vorige staat nu op de loonlijst bij Tottenham Hotspur. De toekomst lacht je toe, Nico. Maar we willen eerst nog een paar jaar van je genieten, hier in Mokum.

Wil je ook meedoen aan toffe prijsvragen van Ajax Jonge Schare, maar je bent nog geen lid? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >