Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman zoekt ook in klassieker weer het randje op

Kun je je nog herinneren wat Joël Veltman allemaal uitspookte tijdens Ajax - PSV? Hij speelde op het randje en zorgde er zo voor dat PSV amper gevaar wist te stichten. Er wordt van Veltman zondag tijdens de klassieker opnieuw zo’n prestatie verlangd.

19 januari 2018 - 09:04
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7f64c6e90d33a0f48d4b9de34467f19_normal
Veltman zal alles in het werk stellen om de klassieker te winnen. © Pro Shots

Er is sinds de topper tegen PSV veel gebeurd bij Ajax, dat zijn achterstand halveerde tot vijf punten en met Erik ten Hag een nieuwe trainer heeft. Desondanks blijft de druk op de club groot, want er moet nog heel wat gebeuren om kampioen te worden.

De klassieker moet zondag in winst worden omgezet. Hoe dan ook, de manier waarop maakt niet uit, als Ajax maar aan het langste eind trekt. Volgens Veltman is zo’n beetje alles geoorloofd om dit voor elkaar te krijgen, zo deelt hij met het Algemeen Dagblad.

Veltman stond een maandje terug in het middelpunt van de belangstelling en verbaast zich hierover. “Als Chiellini of Materazzi zo speelt, dan staat iedereen op de banken. Dan zegt iedereen in Nederland: kijk eens wat een winnaars. Als ene Veltman zo speelt, dan is het niet goed.”

Hij vervolgt: “Maar het hoort bij zulke wedstrijden. Op het randje spelen en er af en toe stevig in kletsen. Het doel was toch bereikt? We wonnen van PSV en ik speelde Lozano uit de wedstrijd. Dan is er achteraf alsnog kritiek. Tja, wat moet ik dan nog meer doen?”

Het grappige is dat de 26-jarige Veltman, sinds dit seizoen tevens aanvoerder van Ajax, vroeger juist het verwijt kreeg dat hij te lief was. Veltman kan sowieso bij veel mensen, Ajacied of niet, weinig goed doen. Toch staat hij al jaren in de basis, onder drie trainers.

“Mijn speelstijl is geleidelijk veranderd. Vroeger wilde ik alles voetballend oplossen. Een driehoekje hier, inspeelpass daar. Dat leidde er ook tot dat ik fouten maakte. Als je ouder wordt, wil je ook op een andere manier een signaal afgeven naar je medespelers. Dus ja, ik ben er voor zo’n topwedstrijd wel bewust mee bezig, al wil dat niet zeggen dat het gemaakt gedrag is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >