Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman niet onder indruk van idiote uitspraken Everse

Na de klassieker ging het nog lang over de tweede gele kaart van Nicolas Jørgensen wegens diens domme overtreding op Joël Veltman. Gek genoeg was vooral laatstgenoemde kop van Jut bij veel mensen.

26 januari 2018 - 14:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3c9acd4f1a8b4d811a5d9e0a771573d_normal
Veltman haalt zijn schouders op over de rare teksten uit de mond van Everse. © Pro Shots

Door Floris Roos

Het hele gebeuren bracht ‘kenner’ Jan Everse, studiogast bij RTV Rijnmond, zelfs tot bijzonder opmerkelijke uitspraken. Zo fulmineerde de ‘analist’ dat hij Veltman de grootste engnek op de Nederlandse velden vindt. Een misselijke gozer ook. Jørgensen zou Veltman niet eens geraakt hebben.

Je kunt van bovenstaande uitspraken al best dingen vinden, maar dat hij vervolgens verder gaat door te stellen dat Veltman best een doodschop mag krijgen of dat er best een keer over de bal heen geschopt mag worden, is eigenlijk te gek voor woorden.

De hoofdpersoon haalt zijn schouders erover op. “Natuurlijk heb ik zijn uitspraken meegekregen,” vertelt Veltman. “De taal die hij gebruikt vind ik jammer. Maar goed, iedereen mag zijn mening geven en zeggen wat hij wil hoor. Waarschijnlijk wilde hij de headlines halen of zo. Het doet verder echt vrij weinig met me.”

Op de vraag of je dergelijke teksten echt zo makkelijk van je afschudt is de aanvoerder helder: “Ja, Everse zal geen Ajaxsupporter zijn, want anders zit je natuurlijk niet bij RTV Rijnmond. Alle Feyenoorders vielen zondag over mij heen en alle Ajacieden vonden het prima. Dat is altijd zo.”

De reactie van Veltman is in ieder geval een miljoenmiljard keer volwassener dan die zijn criticaster, zoveel is duidelijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >