Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman krijgt energie van spelen in vijandige Galgenwaard

Ajax speelt zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Zoals gewoonlijk een beladen potje, omdat de Domstedelingen tegen Ajax doorgaans beter voor de dag komen dan tegen welke andere club ook.

26 januari 2018 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimages57639c3e724762a174b8654a0016c335_normal
Veltman heeft wel zin in FC Utrecht-uit. © Ajax Images

Door Floris Roos

Als er een tegenstander is waar FC Utrecht harder door gaat lopen, dan is het Ajax wel. Dat is niks nieuws. Ook aan de sfeer in Stadion Galgenwaard merk je vaak dat Ajax op bezoek is. Ajax’ aanvoerder Joël Veltman geniet er juist van.

Zijn wedstrijden als deze voor jou krenten in de pap?
“Beetje wel hoor. Ik vind dat wel heerlijk zo’n pot tegen FC Utrecht, zeker in de Galgenwaard. Het is haat en nijd en je krijgt vanaf de tribunes van alles naar je hoofd geslingerd.”

Is dat niet vervelend?
“Ik vind dat wel lekker en krijg daar alleen maar energie van. Het is in mindere mate vergelijkbaar met spelen in De Kuip. Ik hou er wel van.”

Je staat op het punt vader te worden. Ben je er überhaupt bij zondag?
“Het zou zomaar kunnen dat ik er niet bij ben. Mijn vrouw is maandag uitgerekend, dus het zou top zijn als het ook dan pas gebeurt, maar een bevalling laat zich natuurlijk niet plannen. Het is dus even afwachten wanneer ze ter wereld komt, maar voorlopig vindt ze het lekker warm in mama’s buik.”

FC Utrecht-uit is een traditioneel lastige hobbel voor Ajax...
“Dat is zo. Tijdens de winterstop benadrukten we ook met elkaar dat de eerste twee duels na de winter van groot belang waren. Feyenoord-thuis ging goed en als we zondag ook goed doorkomen, dan zet je prima stappen. Bovendien hou je de druk er vol op bij PSV.”

PSV moet zaterdag naar FC Twente. Jullie weten hoe lastig dat is.
“Daarom ook! Het is te hopen dat ze daar punten verspelen. Het was voor ons jammer dat ze in blessuretijd wonnen van Heracles. Maar goed, het is natuurlijk vooral zaak dat we zelf onze wedstrijden blijven winnen.”

Je bent nu ruim een half jaar aanvoerder. Hoe bevalt het?
“Wel prima. Ik heb inmiddels meer vertrouwen dan in het begin. Het was toch even wennen. Dan moet je ineens de toss doen en je hebt wat meer interviewtjes en zo, maar voor de rest valt het allemaal best mee.”

Word je als captain niet meer betrokken bij zaken die spelen?
“Dat ook wel ja. Als iemand vertrekt bij de club, dan word je als aanvoerder ook betrokken bij wat er moet gebeuren. Die rol had ik vorig jaar ook al een beetje. Toen keek ik al met een schuin oog mee, dus het is niet helemaal nieuw wat er allemaal gebeurt.”

Net als we over de nieuwe aanwinst Rasmus Kristensen willen beginnen, loopt Lasse Schöne voorbij. “Al die Denen bij Ajax, daar wordt je toch schijtziek van,” roept Veltman plagerig richting zijn ploeggenoot, die er de lol goed van kan inzien.

Kristensen trainde al mee. Wat is jouw eerste indruk?
“Ik las al dat hij aanvallend veel kwaliteiten heeft en dat klopt wel. Ook fysiek staat hij zijn mannetje. Hij heeft ook snelheid, dat zie je bij de eerste trainingen al goed. Wat ik allemaal over hem gezien en gelezen heb, komt goed overeen met wat ik tot dusver zag op het veld.”

Orejuela zal er met een minder prettig gevoel naar kijken...
“Voor de rechtsbackpositie hebben we nu Zeefuik, Orejuela, Kristensen en mijn persoon, dus dat is prima bezet. Deyovaisio en ik kunnen natuurlijk ook centraal spelen. De aankoop van Kristensen is met oog op de toekomst natuurlijk gewoon goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >