Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman benoemt verschil tussen Keizer en Ten Hag

Joël Veltman beleeft in Portugal een zwaar trainingskamp onder Erik ten Hag. De aanvoerder laat weten dat de aangetrokken trainer houdt van hard trainen en dat de spelers dat maar al te goed merken. “Veel jongens slapen normaal nooit in de middag, maar hebben nu wel wat dutjes meegepakt.”

13 januari 2018 - 12:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesbba5c0b3640edf2f52bc555c6026e752_normal
Veltman kan Ten Hag wel waarderen

Dat de trainingsintensiteit hoger ligt dan bij Keizer steekt de verdediger niet onder stoelen of banken. “Dat merk je qua pijntjes bij de jongens en wat vermoeidheid.” De vele trainingsuren zijn misschien niet altijd even plezierig, maar Veltman ziet genoeg aanknopingspunten voor in de praktijk. “Als je die wedstrijd bij Twente terughaalt: dat kan met concentratie en vermoeidheid te maken hebben.”

Ook over het verschil in spelopvatting tussen Ten Hag en zijn voorganger doet Veltman een concrete uitspraak in gesprek met AjaxTV. “Marcel Keizer wilde veel naar binnen spelen. Erik wil af en toe één tegen één spelen, de buitenkanten sneller inspelen en van daaruit naar binnen. Dat zijn dingen die wel veranderen.”

“Heel knap dat een trainer bij de groep komt en alle namen al weet. Vind ik prachtig.”, complimenteert het jeugdexponent zijn nieuwe baas. Daarnaast geeft Veltman aan dat Ten Hag een sfeer schept waarin iedereen voor zijn plek wil, kan en moet vechten. Ook Veltman. “Ook ik. Als ik hier in Portugal loop te klooien, dan ben je wel aanvoerder, maar dan word je er gewoon naast gezet. Bij elke trainer moet je laten zien dat je er in hoort."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >