Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Hanegem geroerd door steun spelers Ajax en Feyenoord

Er gingen stemmen op om in de twaalfde minuut te applaudisseren voor Willem van Hanegem. Dat gebeurde niet. Maar er volgde wel degelijk een teken van steun, ook uit Ajaxhoek. De spelers droegen bij opkomst van de klassieker een speciaal shirt.

21 januari 2018 - 20:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3306224d2d0b721ec01b01bf11e450f_normal
Zowel Ajacieden als Feyenoorders steunen Willem in moeilijke tijden. © Pro Shots

De 73-jarige Van Hanegem, clubicoon van Feyenoord, kampt met prostaatkanker, zo werd eerder deze week bekend. Helden van weleer ontvallen ons of worden ziek. Dat blijkt soms maar moeilijk te behappen.

Het verlies van Johan Cruijff en het drama rond ‘Appie’ Nouri zorgden ervoor dat de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord even op pauze werd gezet, hetzelfde gebeurde kort voor 14.30 uur tijdens de opkomst van de klassieker in Amsterdam.

De spelers van Ajax en Feyenoord droegen een speciaal shirt, met daarop een afbeelding van Willem en een sterktewens. Van Hanegem vond het prachtig dat er in de Johan Cruijff Arena aan hem werd gedacht, zo deelde hij bij Ziggo Sport.

“Sommigen dachten dat ik het wist, maar ik wist het niet. Het is geweldig om te zien, net als alle berichten die je krijgt. Net nog van Henk ten Cate uit Dubai, geweldig allemaal,” aldus Van Hanegem.

Maar hoe blij hij ook is met alle sterktewensen en goedbedoelde berichten, het valt hem wel een beetje zwaar. “Soms om jezelf te beschermen, denk je: je wordt er niet vrolijk van, meer emotioneel. Als je alle berichten leest, denk je: shit, het is toch verschrikkelijk?”

Van Hanegem wordt sinds deze week bestraald en zijn vooruitzichten op herstel zijn goed, maar toch. Het is geen griepje waarvan hij moet herstellen. Succes, Willem!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >