Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar had al snel twijfels over Keizer

Algemeen directeur Edwin van der Sar gaf eerder bij het eigen clubkanaal tekst en uitleg over de gang van zaken rond het vertrek van Marcel Keizer en consorten, maar voor overige media bleef de deur dicht. In Portugal sprak Sar echter openhartig met andere dan eigen media.

15 januari 2018 - 08:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesbc60ca4967f7cc1b3851973bd6c9b739_normal
Van der Sar moest de afgelopen weken lastige knopen doorhakken. © Pro Shots

Tegenover De Telegraaf is de oud-doelman opvallend open over de gebeurtenissen die hebben geleid tot het vroege vertrek van Keizer, Bergkamp en Spijkerman en het aanstellen van een nieuwe technische staf.

Uit de reconstructie van de krant blijkt dat Van der Sar al na de thuisnederlaag tegen Vitesse in september twijfelde of de juiste keuze met Keizer was gemaakt. “Toen stelde ik mezelf al de vraag: zijn we op de goede weg?”

Dat is natuurlijk al vrij vroeg ik het seizoen. De Telegraaf stelt verder dat Overmars het überhaupt nooit zag zitten in Keizer, die vooral naar voren was geschoven door Bergkamp. Het is al met al geen fijne basis voor een goede samenwerking. Je vraagt je af of Keizer aan de klus was begonnen als hij van te voren had geweten hoeveel interne twijfel er was over zijn aanstelling.

Binnen het veelbesproken technisch hart donderde het regelmatig en uiteindelijk was het niet langer houdbaar. Bergkamp was het niet eens met het ontslag van Keizer en vond het al helemaal niet netjes om voor het ontslag van Keizer al te praten met diens beoogde opvolger Ten Hag, terwijl hij nog onder contract stond bij FC Utrecht.

Daar kun je inderdaad dingen van vinden, maar Ajax moest ook door en dan moet je soms lastige besluiten nemen. Door de houding van Bergkamp kwam er een lastig besluit bij voor Van der Sar: niet alleen Keizer en Spijkerman op non-actief zetten, ook Bergkamp, die een maand eerder nog zijn contract verlengde, kon zijn bureau leegmaken.

“In het Technisch Hart met Dennis en Marc voerden we vaak discussies over het technisch beleid. Op zich word je daar sterker van, maar het probleem ontstond dat betrokkenen het intern niet meer konden opbrengen om samen één lijn te volgen. Iemand moet dan de knoop doorhakken.”

“Ik heb toen gesteld dat we deze nu ingezette koers volgen en alles doen om die koers te laten slagen. Iedereen moet daarin mee,” stelt Van der Sar die daarmee een naar eigen zeggen vreselijk moeilijk besluit moest nemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >