Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek mikt bal met opzet tussen benen van Jones

Donny van de Beek brak de ban tijdens de klassieker. Zijn geplaatste schot leek niet onhoudbaar, of zien we dat verkeerd? Er ging sowieso een diepere gedachte schuil achter de inzet die Ajax op 1-0 bracht tegen Feyenoord.

22 januari 2018 - 13:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesce8488e736703aa6473d2e81bcc3ccb2_normal
Precies zoals Donny het bedacht: balletje door de benen! © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Van de Beek kwam tot de vijftigste minuut niet echt in het spel voor, maar toen hij een keertje diep ging – en doorkwam – was het ook gelijk raak. Het betekende alweer de zevende treffer van het seizoen voor Donny.

“Soms moet je je momentje afwachten, maar dit was een belangrijk moment en daarna was de wedstrijd helemaal voor ons,” analyseert Van de Beek in bijzijn van onder meer Ajax Life. “Of die bal houdbaar was? Nee, ik schoot ‘m bewust zo.”

“Voor de wedstrijd dacht ik al: als ik een-op-een kom tegenover Brad Jones dan mik ik de bal tussen zijn benen. Hij geeft daar veel ruimte weg. Ik kijk soms naar wedstrijden van Feyenoord en dan valt het me echt op. Ik vond dit wel een belangrijk dingetje.”

Van de Beek hield het tijdens Feyenoord-thuis 85 minuten vol, maar daar zag het zondag kort na het wakker worden niet naar uit. Donny was niet helemaal fit, integendeel zelfs. Hij was een beetje ziekjes.

“Ik heb overlegd met de trainer en de dokter, die wel wat dingetjes zag. In principe kon ik gewoon spelen en de klassieker wil je niet missen. Ik had last van mijn keel en ben een beetje rillerig, het is niet echt griep. Wat paracetamol en een paar Strepsils erin en gaan. Tijdens de wedstrijd voelde ik me niet echt minder, nu wel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >