Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Transfer Tagliafico was wel volop genieten hè?

Ik baal altijd van de winterstop, want dan voetbalt Ajax niet. Gelukkig was er de uiterst vermakelijke Tagliafico-transfer om mij door deze donkere dagen heen te helpen.

05 januari 2018 - 14:35

Zo’n heerlijk transfercircus start zoals altijd met de gebruikelijke eerste vage berichten... Dan al gauw gonst het op sociale media van de geruchten en raakt iedereen zwanger van verwachting. Komt er eindelijk een linksback?

Dan gaan mensen op onderzoek uit. YouTube wordt afgespeurd naar bewegende beelden en fanatiekelingen timmeren direct een filmpje in elkaar, waarin we vast een beetje kennis kunnen maken met Tagliafico, want zo heet hij.

Verwachtingen schieten bij velen omhoog. Dit moet wel een topper zijn. Anderen zijn voorzichtig en proberen de boel wat te sussen, want YouTube zegt natuurlijk ook niet alles. Ondertussen probeert iedereen een nieuwtje te ontdekken, waaruit blijkt dat er heus wat speelt. Het Instagramaccount van Tagliafico moet welhaast ontploffen door de vele nieuwe volgers.

Nederlandse journalisten worden via Twitter volop bestookt met vragen. De inhoud laat zich raden: of de geruchten kloppen. Als Ajaxclubwatchers vervolgens ook berichten dat er inderdaad dingen spelen, dan is het feest helemaal compleet. Vanuit Zuid-Amerika druppelen ook berichten door.

Veel Ajaxsupporters kruipen dan gelijk in de rol van Marc Overmars en weten hoe hij zou moeten handelen. ‘Niet afwachten bij de telefoon, maar hup het vliegtuig in richting Argentinië,’ is een veelgelezen advies.

Ajax houdt lang de kaken wijselijk op elkaar, al weet nu.nl op zeker moment wel uit de mond van een clubwoordvoerder op te tekenen dat de club hoopt dat Tagliafico mee kan op trainingskamp naar Portugal. Zou het dan echt? Richarlison ging immers ook alsnog mis...

Dan laten Tagliafico en zijn club Independiente weten dat er witte rook is. Ajax heeft een nieuwe linksback. De Argentijnse club dankt de speler via sociale media met een tof filmpje en de hashtag #GraciasCapitán. Aan de andere kant van de oceaan balen Argentijnse supporters van het vertrek van hun speler.

Alle media brengen nu het nieuws en op sociale media duikelen we weer met zijn allen over elkaar heen. Weer zijn er geruchten, maar dit keer over welk vliegtuig hij neemt. Kijk en dan worden dingen echt lollig!

In mijn twittertijdlijn zie ik complete vluchtschema’s voorbij vliegen van airlines die vanuit Buenos Aires richting Amsterdam koersen. ‘Zit hij daarin? Hoe laat komt hij dan aan? Wanneer zou de presentatie zijn?’

Hardop lachen moet ik als iemand post dat het vliegtuig, waarin Tagliafico vermoedelijk zit, boven Velsen-Zuid hangt. ‘Het zal toch niet dat hij bij Telstar tekent,’ is de snel gemaakte grap.

Wie wel goed door heeft welke vlucht de nieuwe Ajacied heeft, is De Telegraaf. De wakkere krant staat keurig op tijd op Schiphol om Tagliafico een camera op zijn hoofd te zetten. Voor de Argentijn het weet staat hij in een Telegraaf plopkap te praten. Knap stukje journalistiek werk!

Vanuit de Arena blijft het nog altijd stil, maar al gauw duikt een foto op van Overmars en Tagliafico op het speelveld van de Arena. De technisch directeur van Ajax leidt de Argentijn rond. De teneur van de reacties onder de foto? ‘Tagliafico is net zo klein als Overmars.’ Verder blijft het stil. De speler moet nog medisch worden gekeurd.

Inmiddels is het vrijdag en duikelt iemand een oude tweet op van Tagliafico, waarin hij schrijft: ‘Don’t worry about a thing, cause every little thing gonna be allright’, compleet met een plaatje van Bob Marley’s albumhoes van Three Little Birds. Toeval natuurlijk, maar daarmee maak je bij veel supporters een aardige entree.

Vrijdag laat in de middag volgt dan ook de bevestiging vanuit Ajax. Tagliafico is goed door de medische keuring gekomen en mag zich nu dan eindelijk echt Ajacied noemen.

Transfercircus-Tagliafico sluit zijn deuren.

Het was ouderwetsch mooi.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >