Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wisselt niet en heeft er ook geen spijt van

Er gebeurde in Utrecht iets wat je niet vaak ziet. We moeten er zelfs voor terug naar 2005, naar de tijd waarin Danny Blind nog trainer was van Ajax. De elf Ajacieden die tegen FC Utrecht aan de aftrap stonden, maakten ook de negentig minuten vol. Erik ten Hag geeft tekst en uitleg.

28 januari 2018 - 15:35
UsershyraDesktopajax_dataimages400f5c969ba9cee0146c1717436becf5_normal
Ten Hag heeft op de vleugels ook maar weinig opties. © Pro Shots

Ajax kwam in de Galgenwaard niet verder dan een teleurstellende 0-0, op ook een teleurstellende middag. Hoewel Ajax de bovenliggende partij was, is het ook weer niet zo dat Utrecht in de touwen hing en nergens aanspraak op durfde te maken. Ajax viel zelfs een beetje tegen.

Als Ajax een beetje tegenvalt, tijdens een wedstrijd die het moet winnen, verwacht je dat er wel een wisseltje wordt toegepast. Nou, mooi niet dus. Ten Hag wachtte tijdens de klassieker (2-0) ook al lang met wisselen, dit keer werden de warmlopers helemaal niet benut.

“Je moet je altijd afvragen: wordt het beter van een wissel? Ik vond dat de spelers het goed deden. En natuurlijk, we hebben inderdaad overwogen om Siem de Jong te brengen. Hij kan een goal maken, maar dat kunnen Van de Beek en Ziyech ook,” aldus Ten Hag bij Fox Sports.

“Dat hebben we gezien tijdens de oefenwedstrijd in de winterstop en vorige week, toen scoorde Donny. Donny was er nu ook weer heel dichtbij, op aangeven van Ziyech, maar hij kwam net een teenlengte tekort.”

Resteert de vraag: heeft Ten Hag spijt dat hij niet ingreep? Het antwoord is helder. “Nee, ik heb er geen spijt van,” aldus de trainer. “Tegen het einde hadden we controle en vooral ook dominantie. We kwamen steeds dichterbij een doelpunt. Er stonden ook allemaal spelers op het veld die een doelpunt kunnen maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >