Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag staat te kijken van groepsproces bij Ajax

De leuke gifjes vliegen je om de oren na alweer een gewonnen klassieker. Het is fijn om te zien hoe de Ajacieden met elkaar omgaan. Het lijkt goed te zitten binnen de selectie en hoewel het van buitenaf moeilijk oordelen is, geeft Erik ten Hag een duidelijke hint.

23 januari 2018 - 10:55
UsershyraDesktopajax_dataimages68dab025f7c6bd1e5d212be457e5014d_normal
Alle Ajacieden zijn blij met elkaar, houden zo! © Pro Shots

De trainer staat pas zo’n twee weken voor de groep en is net als zijn assistent Alfred Schreuder een nieuw gezicht, maar hij stelt uitstekend te zijn opgevangen. De mensen uit de technische staf die er al waren en de selectie geven hem een goed gevoel.

“We zijn goed meegenomen in het proces waarin de selectie zit. En we hebben onszelf er ook in verdiept, ingeleefd en als staf geprobeerd om op die voet verder te gaan,” aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV.

Als het gaat om ‘een proces waarin de selectie zit’, kunnen we er niet omheen te denken aan de gevolgen van de situatie rond Abdelhak Nouri. Het kan niet anders of die gevolgen zijn nog voelbaar, vandaar dat werd besloten om Nouri’s plek in de kleedkamer intact te laten.

“We willen er verder richting aan geven, ook met de informatie vanuit de spelers en wat je ziet op basis van trainingen en oefenwedstrijden,” vervolgt Ten Hag zijn analyse. Er wordt beter duidelijk wat de trainer bedoelt als hij ingaat op de eerste wedstrijd van nieuweling Nicolás Tagliafico.

De Argentijn kwam deze winter over van Independiente en speelde tijdens de klassieker alsof hij al jarenlang linksback staat bij Ajax. Een goede actie van Tagliafico vormde de inleiding bij de openingstreffer, al kreeg hij helaas geen assist op zijn naam.

Tijdens het vieren van het doelpunt viel Ten Hag iets op. “Tagliafico kreeg knuffels,” constateert hij. “Daar let ik altijd op en ik vind het prachtig want het duidt erop dat deze groep goed in elkaar zit en als team functioneert.”

“Een nieuwe speler wordt snel in hun midden opgenomen. Dan functioneer je als team en geef je een speler het gevoel dat hij welkom is. Kwaliteit wordt herkend, dat is een voorwaarde. Het geeft Nico het gevoel dat hij welkom is en een belangrijke rol gaat spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >