Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag reist met vertrouwen terug naar Amsterdam

Erik ten Hag maakte na de oefenwedstrijden tegen Lyngby BK (5-1-winst) en MSV Duisburg (1-1) de balans op van een intensieve trainingsweek in de Algarve. De oefenmeester zag veel goede dingen. ‘Maar we zullen een aantal zaken nog moeten aanscherpen. Dat lijkt me logisch.’

13 januari 2018 - 21:22
UsershyraDesktopajax_dataimages708e5b3b38b0f6f3c5a1963884f263d7_normal
David Neres was blij vlagen weer ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

De eerste wedstrijd tegen het povere Deense Lyngby speelde Ajax in de beoogde basisopstelling met het vizier op de kraker tegen Feyenoord. Dankzij treffers van Hakim Ziyech (2), Donny van de Beek (2) en Klaas Jan Huntelaar won Ten Hag zijn eerste officieuze wedstrijd als Ajaxtrainer met ruime cijfers: 5-1.

Ten Hag was tevreden over de opbouw van achteruit en vond zijn ploeg tegen de Deense opponent ook doelgericht spelen. “Ons spel was bij vlagen heel frivool. We waren ook variabel in de aanval. We maken een aantal uitstekende goals en creëren nog een aantal uitstekende kansen. Maar we hebben ook gezien dat we een aantal fouten maakten en kansen toelieten. Die zullen we moeten aanscherpen, maar zeker ons aanvalsspel beviel me wel.”

Waar de focus van Ten Hag vooral op de spelers lag die in de eerste wedstrijd in actie kwamen, is hij te spreken over de Ajacieden die in de tweede wedstrijd tegen MSV Duisburg in actie kwamen. “Een aantal kende ik minder goed. Ik denk dat zij zich in de tweede wedstrijd goed gepresenteerd hebben. De eerste helft was stroperig en moeizaam."

De accenten die we wilden zetten, hebben we voor een groot gedeelte ook goed omgezet.

Hij vervolgt: “In de rust hebben we wat aangegeven en als ik dan zie hoe ze dat omzetten, dan deden ze dat aardig. We kwamen meer tussen de linies en de gelijkmaker vond ik verdiend. Voor deze jonge gasten is een wedstrijd tegen een club uit de tweede Bundesliga pittig. Dat is een fysieke, sterke competitie. Tegen ploegen met een vervelende speelwijze, omdat ze vanuit de reactie spelen. Maar nogmaals, dat vulden we goed in.”

Al met al hield Ten Hag een goed gevoel over aan zijn eerste trainingsweek. “We hebben hier goed werk verricht. Het belangrijkste is dat we allemaal blessurevrij terugkeren naar Amsterdam, zoals het er nu uitziet. De accenten die we wilden zetten, hebben we voor een groot gedeelte ook goed omgezet. We reizen met vertrouwen terug naar Amsterdam.”

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >