Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag posteert assistent L'Ami op de tribune

Een nieuwe trainer brengt altijd veranderingen met zich mee. Die veranderingen zijn voelbaar voor spelers, maar ook voor andere leden van de technische staf. Zo bekeek Carlo l’Ami de met 2-0 gewonnen klassieker zondag vanaf de tribune.

22 januari 2018 - 13:06
UsershyraDesktopajax_dataimages7c9d10d48f81793f20d7861201fb5622_normal
Ten Hag houdt van een beetje overzicht op de bank. © De Brouwer

Het was ons in eerste instantie niet eens opgevallen. L’Ami was zoals altijd druk bezig met de warming-up van Andre Onana, maar daarna nam hij niet plaats op de bank, maar op de tweede ring. Op de perstribune om precies te zijn.

De officiële reden is volgens De Telegraaf dat Ten Hag niet zo veel assistenten naast zich op de bank wil houden. Of er ook een officieuze reden kan worden opgegeven, is ons niet bekend. Alfred Schreuder en Aron Winter zaten wel in de buurt van Ten Hag op de bank.

L’Ami kreeg op de tribune gezelschap van Richard Witschge, die in Portugal van de partij was tijdens de trainingsweek en waarschijnlijk een definitieve rol bij het eerste elftal krijgt. Het is nog wel zaak om zijn contract om te zetten naar een fulltime-dienstverband.

Overigens is de rol van L’Ami, die de wissels voorheen altijd instructies gaf, al een tijdje onderwerp van discussie. De keeperstrainer was door Peter Bosz niet langer gewenst, maar we weten hoe dat allemaal afliep.

Toevallig – of misschien wel helemaal niet toevallig – werd Ajax recent gelinkt aan Anton Scheutjens, die momenteel de keepers van FC Kopenhagen traint en in het verleden, bij PSV, al met Ten Hag samenwerkte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >