Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag onderstreept belang laatste training klassieker

Ajax domineert de klassieker door de jaren heen, maar dat is nu zelfs het geval op het vlak van de laatste training. Vroeger was dat echt een dingetje voor Feyenoord, anno nu duurt het feestje rondom weer een winstpartij op de rivaal bijna het hele weekeinde.

23 januari 2018 - 16:21
UsershyraDesktopajax_dataimages0f64c9b84573f9fd10be8ff8bec22789_normal
Ten Hag was dit alles slechts gewend toen Utrecht tegen Ajax speelde. © De Brouwer

Vooral de verhuizing van het hele gebeuren naar De Toekomst heeft het fenomeen van de laatste training een prima duwtje in de rug gegeven. We zingen niet langer in een grotendeelse lege Johan Cruijff Arena, maar op een vol sportpark.

Het levert naast fraaie filmpjes en dito foto’s ook het gewenste resultaat op. De twee klassiekers waren dit seizoen goed voor zes punten. Erik ten Hag onderstreept na zijn debuut als trainer van Ajax nog maar eens het belang van de interactie met de fans.

“Je weet dat het voor de fans ontzettend belangrijk is. Als speler ben je daar bewust van, je wordt op zaterdag extra gemotiveerd en gestimuleerd. Als het al niet bekend was, als ze er nog niet bewust van waren, is dit een push in de goede richting,” aldus Ten Hag bij Ajax TV.

Ajax domineerde de klassieker en het bleef om een of andere reden slechts bij 2-0, want in het laatste halfuur besloot de ploeg rustig aan te doen omdat de zege toch al veilig was gesteld. Als gevolg daarvan was de feestvreugde wel minder intens.

“We waren van begin af aan op de ‘frontfoot’, messcherp en controleerden de wedstrijd. In veel fases hebben we gedomineerd,” blikt Ten Hag terug. “Er zijn veel facetten in het voetbal die veel beter kunnen, maar als je negentig minuten lang de bovenliggende partij bent, slechts een kans toestaat en twee goals maakt uit het boekje, dan moet je tevreden zijn.”

Waar de laatste training door Ajax tegenwoordig dus wordt omarmd, is bij Feyenoord sprake van een omgekeerde tendens. Het gechagrijn daarover liegt er niet om, in de regio Rotterdam. Dit bleek daags na de klassieker in een artikel op In de Hekken.

“De laatste training voor de klassieker was tot een jaar of drie terug altijd een ware publiekstrekker. Met honderden fakkels werden de heren aangemoedigd voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Nadat de club de fakkels verbood, was het wel klaar met de bekende training voor de klassieker.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >