Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag niet blij met gebrek aan keuzes voorin

Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met Justin Kluivert of David Neres. Want dan heeft Ajax een probleem. De spoeling voorin, met name op de flanken, is nogal dun en dat baart Erik ten Hag zorgen. Hij had Amin Younes graag in Amsterdam zien blijven.

26 januari 2018 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages91bf12dee0265efa526a9ecdd00be372_normal
Dolberg zit al in de lappenmand, hopelijk volgen er niet meer aanvallers. © Pro Shots

Helaas voor Ten Hag had Younes al anders besloten. Een gesprek tussen trainer en speler had dan ook weinig zin. “Het schiet niet op om een gedemotiveerde speler te willen behouden,” weet ook de trainer.

Het gevolg is wel dat Ajax nog slechts twee serieuze opties heeft op de vleugels: Kluivert en Neres. Vaclav Cerny is nog altijd geblesseerd, Dennis Johnsen maakt zijn belofte nog niet helemaal waar. Het valt dan ook te hopen dat er nog actie wordt ondernomen.

“Het is heel lastig om nu nog een aanvaardbare oplossing van buitenaf te vinden,” aldus Ten Hag, nog voordat Zakaria Labyad aankondigde voor 99 procent zeker het seizoen af te maken als speler van FC Utrecht. “Het is wel zo dat er op iedere positie bij Ajax concurrentie nodig is.”

Ten Hag weet hoe moeilijk het is om in de winter juist te handelen op de transfermarkt. “Clubs willen hun goede spelers niet laten gaan en als een speler wel mag vertrekken, heeft dat ook een reden. Een nieuwe speler moet direct bijdragen aan het succes van het elftal. Maar als iemand een tijdje niet heeft gespeeld, heb je geen garanties.”

Ajax is natuurlijk wel Ajax en dus zou het altijd nog een optie kunnen zijn om een talent door te schuiven. Ricardo Kishna en Kluivert kwamen op die manier ook bij het eerste. “Ik ben nog te kort bij Ajax voor een afgerond oordeel te vellen over Johnsen. Ik zie bij diverse spelers potentie, maar of het goed genoeg is, blijft afwachten.”

Eventueel kan Hakim Ziyech nog vanaf rechts spelen, maar dan praat je wel over een echte noodgreep. Of toch weer Lasse Schöne? Frank de Boer zette de Deen een tijdje rechtsvoor, maar voor Schöne (31) beginnen de jaren inmiddels te tellen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >