Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag neemt Witschge mee naar trainingskamp in Portugal

Erik ten Hag heeft Richard Witschge toegevoegd aan zijn staf voor het trainingskamp in Portugal. De coach maakte zondag voor het eerst kennis met zijn spelersgroep en sprak met de aanwezige media.

07 januari 2018 - 16:05
UsershyraDesktopajax_dataimages1c6ff18b6d60a16d5574288ec087f828_normal
Een training hooghouden staat mogelijk best op het programma. © Pro Shots

De nieuwe oefenmeester had gelijk een leuk nieuwtje en maakte dat bekend voor de draaiende camera van Fox Sports: “Alfred Schreuder en ik zijn natuurlijk nieuw en gister hebben we besloten ook Richard Witschge mee te vragen omdat we met heel veel spelers naar Portugal gaan en hij zal de staf complementeren.”

De trainer vertelt verder waarom hij denkt goed in Amsterdam te passen. “Het is altijd lastig zeggen van jezelf, maar ik ben altijd een trainer die uitgaat van initiatief nemen en creativiteit. Ik heb verschillende creatieve spelers tot grote hoogte gebracht en laten excelleren. Daarom denk ik dat ik ook goed bij Ajax kan passen.” 

Ten Hag stelt nog niet verder te kijken dan de eerstvolgende wedstrijd en dat is uiteraard de klassieker. Het thuisduel met Feyenoord staat voor zondag 21 januari op het programma en wil Ajax in het spoor van PSV blijven, dan moet er direct gewonnen worden.

 “Ik ga er van uit dat we Feyenoord verslaan,” stelt Ten Hag onomwonden. “We maken voor die wedstrijd een scherp plan, zoals we voor elke wedstrijd doen.” De aanwezigheid van Witschge in Portugal in aanloop naar de klassieker kan mogelijk wat inspiratie geven, al zien wij in de huidige selectie geen spelers die de bal even tien keer in de loop hooghouden.

Of Witschge ook na het trainingskamp in Portugal bij het eerste elftal betrokken blijft is vooralsnog onduidelijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >